13.11.2009. / 09:05

Autor: Hina

Lonely Planet: Beograd najbolji grad za noćni život u svijetu

Beograd je stavljen na čelno mjesto ljestvice raznovrsnog noćnog života, posebice zbog bogate ponude restorana, barova i klubova u četvrti Skadarlija i na dunavskim i savskim splavima, ali i zbog "entuzijastičnog" domaćeg stanovništva koje toj zabavi pridonos

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajpoznatiji svjetski turistički vodič "Lonely Planet" objavio je listu svjetskih gradova po raznovrsnosti i ponudi "noćnog života i zabave" i na prvo mjesto uvrstio srbijanski glavni grad Beograd.

Beograd je stavljen na čelno mjesto ljestvice raznovrsnog noćnog života, posebice zbog bogate ponude restorana, barova i klubova u četvrti Skadarlija i na dunavskim i savskim splavima, ali i zbog "entuzijastičnog" domaćeg stanovništva koje toj zabavi pridonosi.

Na drugo mjesto uvršten je Montreal koji je sve popularniji među stranim turistima zbog "radosti življenja" koje se osjeća u gradu, posebice zahvaljujući velikoj studentskoj populaciji, i boemskog ozračja u staroj gradskoj četvrti te šarolike kuturne i zabavne ponude za noćne provode.

Treće mjesto zauzima Buenos Aires zbog svoje jedinstvene mješavine europske i južnoameričke kulture i urođene strasti za ples. Ponuda noćnog života, kaže "Lonely Planet", obuhvaća sve od jazz klubova, preko mjesta na kojima se cijelu noć može plesati tango ili salsa do irskih pubova ili klasičnih disko klubova.

Na popis deset najboljih gradova za "partijanje", po izboru "Lonely Planeta", uvršteni su još Dubai, Solun, La Paz, Cape Town, Baku, Auckland i Tel Aviv.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika