13.11.2009. / 10:09

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ispipavanje terena: Ingra oglasila prodaju Arene Zagreb

Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura

Arena Zagreb mogla bi dobiti novog vlasnika, ako se pojavi dovoljno dobra ponudaArena Zagreb mogla bi dobiti novog vlasnika, ako se pojavi dovoljno dobra ponudaIngra je danas izvijestila Zagrebačku burzu o objavi oglasa za međunarodno javno prikupljanje ponuda za prodaju 100-postotnog udjela u tvrtki Lanište d.o.o., koja je vlasnik multifunkcionalne sportske dvorane Arena Zagreb.

Iako su u Ingri istaknuli kako nije riječ o prodaji, već testiranju interesa potencijalnih kupaca, ne odbacuju mogućnost da se Arena zaista i proda ukoliko se pojavi prihvatljiva ponuda.

S druge strane, u Gradu Zagrebu ističu kako se Arena ne može prodati bez njihove suglasnosti, a isto tvrdi i direktor Arene Zdenko Antunović.

Ponude do 11. prosinca

U oglasu stoji kako rok za podnošenje ponuda traje do 11. prosinca ove godine, a zainteresirani ponuditelji ponudbenu dokumentaciju, u kojoj su navedeni svi uvjeti javnog prikupljanja ponuda, mogu preuzeti u sjedištu Ingre, uz predočenje potvrde o uplati 35 tisuća kuna.

Također, podsjeća se da je Arena Zagreb u dugoročnom, 28-godišnjem zakupu od strane Zagrebačkog holdinga, a da su kroz projekt javno-privatnog partnerstva za podmirivanje zakupnine odgovorni hrvatska Vlada (50 posto) i Grad Zagreb (50 posto).

Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

Koncerti, sportska natjecanja, izložbe, kongresi...

Godišnja je zakupnina plativa u četiri kvartalne rate, stoji u oglasu te se dodaje da je to podložno ugovorenoj indeksaciji zakupnine u slučaju ne korištenja jednokratnog otkupa.

Korištenje Arene Zagreb, prema podacima iz oglasa, započelo je 26. prosinca prošle godine, a riječ je o dvorani s 15.200 mjesta za sportske događaje, do 22 tisuće mjesta za koncerte. Dvorana ima 919 garažnih parkirnih mjesta i 38 vanjskih parkirnih mjesta za autobuse, a može se koristiti za razne sportske, kulturne, izložbene, kongresne i slične svrhe, navodi se u oglasu Ingre.

Kako je na Nacional.hr izjavio Družijanić, direktor marketinga, u Ingri neće komentirati ništa više no što je navedeno u oglasu. Istaknuo je kako su oni dali oglas i sad čekaju da vide hoće li tko otkupiti dokumentaciju, a za sada nemaju nikakve informacije o zainteresiranima.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika