13.11.2009. / 11:08

Autor: Totalsport

Ćiro Blažević: Hoće li iz Vlade BiH ispuniti obećanje i platiti nam avion za Lisabon?

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav "Ćiro" Blažević, gostovao je u četvrtak navečer u emisiji na Televiziji Bosne i Hercegovine (BHT1)

Miroslav BlaževićMiroslav BlaževićIzbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav "Ćiro" Blažević, gostovao je u četvrtak navečer u emisiji na Televiziji Bosne i Hercegovine (BHT1).

Noć uoči puta za Lisabon na prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP Blažević je eterom proširio optimizam.

Krenuo je samozatajno, no iznervirala ga je TV-anketa: nije bio zadovoljan što su neki građani zadovoljni već postignutim, a posebno su ga zasmetale izjave dvojice "mangupa", koji su prednost dali Portugalcima:

- Obzirom da je izbornik reprezentacije Ćiro Blažević, doista je sve moguće. Recimo, moguće je da nas Portugal pobijedi 3-0 - rekao je jedan od anketiranih.

- Malo sam razočaran. Većinom su ljudi dragi i dobronamjerni, ali nas svojim izjavama opravdavaju za slučaj neuspjeha. Ali moram vam reći: mi ćemo proći Portugal! Svima i svemu usprkos. Ja moram komunicirati optimizam. A ova dvojica što su rekli, sram ih bilo - rekao je Ćiro, pa se nakon nekog vremena vratio na tu temu:

- Ovo što sam čuo primitivizam je i šovinizam. Žive u Bosni i Hercegovini, a navijaju za Portugal. Kažu da će Portugal pobijediti. E, 'oće klinac pobijediti.

Iskoristio je Ćiro i priliku okrznuti najviše organe vlasti u državi:

- Obećali su iz Vlade da će nam platiti avion za Portugal. Još ga uvijek nisu platili. Pa 'oćete li više platit' ili nećete? Nije da nam to treba. Ali treba nam njihova gesta. Ona bi nam puno značila, mojim momcima, kad bi znali da je taj vitalni dio države uz nas.

Na pitanje je li moguće ujediniti narode u Bosni i Hercegovini kao što je on, Ćiro, ujedinio igrače svih triju nacionalnosti u reprezentaciji, i može li nogometna reprezentacija biti katalizator tog procesa, izbornik je kazao:

- Nogomet to može za jedno kratko vrijeme. Na duge staze to mora politika.

*Kako ste uspjeli ustalititi tako pozitivnu atmosferu unutar reprezentativnog tabora?, pitala je voditeljica.

- To je jako složena formula i trebalo bi mnogo više vremena da vam to objasnim. Imam svoje regule, striktan sam u tome. Nitko ne može izvan regula. Igrači sami vele da su obitelj, familija. Kad je u pitanju plasman na SP, optimist sam zbog njihova ambijenta i njihova talenta. Oni nemaju tu afirmaciju koju imaju zvijezde velikih reprezentacija, a nisu ništa slabiji. Ktome, imaju i velik prostor progresa.

Nakon što je iz studija pušten prilog s priprema u Novom Vinodolskom, s izjavama novopečenog reperezentativca Harisa Medunjanina i Edina Džeke, Ćirino se lice razvuklo u osmijeh:

- Drago mi je, kad ih ovako gledam, što su toliko pametni. Ali to me niti ne čudi. Ne bi mogli igrati u ovakvoj reprezentaciji da nisu tako pametni. Jako su pametni, he, he...

O utakmici s Portugalom još je rekao i ovo:

- Igrači su i previše galvanizirani, stalno pitaju "kad će ta subota". Moram smanjivati tenzije umjesto da ih pojačavam. Zašto? Zato da iskažemo ono što imamo, ono u čemu smo najjači, a to su nogometna lopovština, vic, štos..., ono što je naš čovjek uvijek morao imati da bi preživio.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika