13.11.2009. / 11:45

Autor: Totalsport

NBA liga: LA Lakersi dobili derbi Zapada

Osam pobjeda u devet utakmica bila je iznenađujuća bilanca Phoenix Sunsa na startu nove sezone. No, kod prvaka su u Los Angelesu naišli na prizemljenje

Kobe BryantKobe BryantOsam pobjeda u devet utakmica bila je iznenađujuća bilanca Phoenix Sunsa na startu nove sezone. No, kod prvaka su u Los Angelesu naišli na prizemljenje.

Lakersi su predvođeni Kobe Bryantom vodili od samog starta i pobijedili 121-102. Na poluvremenu je bilo plus 15 (59-45), na kraju treće četvrtine plus 22, pa su zadnjih deset minuta ogleda odradili rezervni igrači oba sastava.

Kobe Bryant je predvodio domaće strijelce sa 29 poena, te po četiri skoka i asistencije, dok je Andrew Bynum ubacio 26 uz 15 skokova.

Phoenix nije mogao bolje proći kada je iz igre gađao 36 posto, a za tri poena 34 posto. Nevjerojatno zvuči da su Lakersi imali trostruko veći broj asistencija u ogledu (36-12).

Jedini dosadašnji poraz Phoenix je imao od Orlanda.

Košarkaši Clevelanda su u dva dana "pokorili" Floridu. Nakon pobjede protiv Orlanda u srijedu, dan kasnije su bili bolji i od Miamija 111-104. Dakako, opet je LeBron James bio čovjek odluke, pa je tako ovom prilikom zabio zadnjih osam poena Clevelanda, u posljednje tri minute utakmice.

Dwyane Wade, najbolji igrač Miamija, dobio je osobni obračun (36 poena naspram 34 LeBronova), ali nije mogao spriječiti drugi poraz svoje momčadi u šestom domaćem ogledu. Isto tako, Cleveland se ovim uspjehom izjednačio s Miamijem po broju ovosezonskih pobjeda (šest).

Uz 34 poena (čak šesnaest s linije slobodnih bacanja) LeBron je još uhvatio četiri lopte i sedam puta asistirao. Wade je uz 36 poena (15 s linije slobodnih bacanja) imao četiri skoka i pet dodavanja.

Shaquille O'Neal je nekada nosio dres Miamija i s njima osvojio NBA prsten, a sada je zbog istog cilja u Clevelandu. Vrlo dobro je ispunio 22 minute na parketu (14 poena, pet skokova i tri asistencije).

NBA liga, četvrtak:

Miami - Cleveland 104-111 (Wade 35p, 4s, 5a / James 34p, 4s, 7a, Williams 25p)

LA Lakers - Phoenix 121-102 (Bryant 29p, 4s, 4a, Bynum 26p, 15s / Dudley 14p, 6s)

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika