13.11.2009. / 14:02

Autor: Martina Čizmić

Hernadi: Ne planiramo Rusima ponuditi Inu za odlazak iz Mola

Rusi su kupili 21,6 posto udjela u Mol-u od OMV-a, što je u Mađarskoj protumačeno kao uvod u neprijateljsko preuzimanje

Zsolt HernadiZsolt HernadiPredsjednik uprave Mol-a Zsolt Hernadi u razgovoru je za tjednik HVG rekao kako ta tvrtka ne planira svoj udio u Ini prodati ruskom Surgutnjeftegazu.

Time je Hernadi opovrgnuo nagađanja kako će za Inu, Mol dobiti natrag paket od 21,6 posto vlastitih dionica koje su trenutno u vlasništvu Rusa.

"Uvjeren sam da je Ina kroz partnerstvo s Molom postala snažnija, s obljom perspektivom za rast", istaknuo je Hernadi te dodao kako je to razlog za jačanje Molovog interesa za proširenjem partnerstva između tih dviju tvrtki.

Podsjetimo, Rusi su kupili 21,6 posto udjela u Mol-u od OMV-a, što je u Mađarskoj protumačeno kao uvod u neprijateljsko preuzimanje, a ubrzo nakon toga počele su kolati glasine da će Mol Rusima ponuditi trampu - njihov udio u Ini za Surgutov u Molu. No, u Surgutnjeftegazu ističu kako su oni samo strateški ulagači, s čime se ne slaže Uprava Mola, koja ih naziva financijskim ulagačima.

Sve u svemu, čini se da će za sada stanje ostati takvo kakvo je.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika