13.11.2009. / 16:47

Autor: Hina

Njemački ThyssenKrupp zaključio godinu s rekordnim gubitkom

ThyssenKrupp je priopćio da su mu prihodi u poslovnoj godini koja je završila 30. rujna smanjeni za 24 posto prema godini ranije te su iznosili 40,6 milijardi eura

Iznimku jedino predstavlja dio poslovanja s dizalima, koji je uspio povećati prodajuIznimku jedino predstavlja dio poslovanja s dizalima, koji je uspio povećati prodajuNjemački proizvođač čelika ThyssenKrupp u petak je izvijestio da je poslovnu 2008./2009. godinu zaključio s rekordnim gubitkom u visini 2,36 milijardi eura.

Gubitak u poslovanju u kompaniji pripisuju ponajprije posrnulim tržištima, pogođenim oštrim padom gospodarskih aktivnosti, troškovima restrukturiranja te smanjenoj vrijednosti imovine.

ThyssenKrupp je nadalje priopćio da su mu prihodi u poslovnoj godini koja je završila 30. rujna smanjeni za 24 posto prema godini ranije te su iznosili 40,6 milijardi eura.

Pored proizvodnje čelika, njemačka grupa proizvodi široku lepezu proizvoda, uključujući dizala, podmornice i jahte, a pretrpjela je goleme udarce zbog globalne gospodarske krize.

Iznimku jedino predstavlja dio poslovanja s dizalima, koji je uspio povećati prodaju, navodi se u tvrtkinom priopćenju.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika