13.11.2009. / 20:23

Autor: Hina

Nidal Malik Hasan, napadač iz Fort Hooda, nakon masakra ostao paraliziran

Vojni tužitelji objavili su u četvrtak da je Hasan optužen u 13 točaka za ubojstvo s umišljajem, za što mu može biti izrečene smrtna kazna.

Nidal Malik HasanNidal Malik HasanBojnik Nidal Malik Hasan, optužen za proošlotjedno ubojstvo 13 i ranjavanje 38 vojnika u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, paraliziran je od pojasa na dolje, izjavio je u petak njegov odvjetnik.

"Izgleda da ubuduće neće moći hodati. Koliko razumijem to se vjerojatno neće promijeniti", izjavio je Hasanov civilni odvjetnik, umirovljeni pukovnik John Galligan.

Hasan može pokretati ruke ali trpi jake bolove, dodao je odvjetnik u izjavi za američke TV mreže.

Pokolj u centru za medicinsku obradu vojnika, gdje je optuženi radio kao vojni psihijatar, zaustavila su dva civilna policajca, koji su Hasana nastrijelili s četiri hitca.

Vojni tužitelji objavili su u četvrtak da je Hasan optužen u 13 točaka za ubojstvo s umišljajem, za što mu može biti izrečene smrtna kazna.

Odvjetnik Galligan je kazao da je u četvretak proveo jedan sat s Hasanom u vojnomedicinskom centru Brooke u San Antoniu, Teksas, gdje je na liječenju. Sastanku je nazočio je jedna član obitelji optuženog, kojeg odvjetnik nije želio identicifirati.

Istražitelji još utvrđuju što je dovelo do ubilačkog pohoda 39-godišnjeg vojnog psihijatra rođenog u SAD-u od roditelja jordansko-palestinskog podrijetla, koji se prijavio u vojsku odmah nakon srednje škole.

Najviši protuteroristički dužnosnik State Departmenta izjavio je u četvrtak kako izgleda da nije bilo operativnih veza između Hasana i neke strane skupine, pozivajući se na istražitelje koji ispituju veze optuženog s radikalnim islamskim svećenikom u Jemenu, koji je do 2002. propovijedao u džamiji u Falls Churchu u Virginiji kraj Washingtona, gdje je Hasan živio.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika