14.11.2009. / 13:53

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Milanović: Prijedlozi imenovanja neobični sa stajališta socijalnoga dijaloga

Hrvatska neće moći realno izdržati proračun za sljedeću godinu u iznosu od 120 milijarda kuna, smatra Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednika SDP-a Zorana Milanovića začudiio je prijedlog premijerke Jadranke Kosor da novim ministrom gospodarstva postane Đuro Popijač, a potpredsjednicima Vlade ministri Šuker i Milinović. Istaknuo je kako ono osobno smatra da su oni u najmanju ruku neobični sa stajališta socijalnog dijaloga. Također, najavio je kako će nakon sastanka Kluba zastupnika SDP-a priopćiti konačnu odluku te stranke o stajalištu prema arbitražnom sporazumu.

Milanović se na prijedloge imenovanja osvrnuo u pozdravnim riječima upućenim sudionicama 9. izvještajno-tematske skupštine Socijademokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske što se danas održava u sjedištu SDP-a, a tema joj je "Rodno osviještenim proračunom do rodne ravnopravnosti".

Ne samo da hrvatski proračun nije rodno osvješten već je opasno rastrošan i njegovo je stanje loše, ustvrdio je Milanović.

Teško održivi proračun za 2010.

Rekavši da bi proračun morao biti realno postavljen, ocijenio je da Hrvatska neće moći realno izdržati proračun za sljedeću godinu u iznosu od 120 milijarda kuna te da to ne bi mogle izdržati ni bogatije države.

Predsjednik SDP-a smatra da se ne može nastaviti politika trošenja više novca od mogućega, te da vladajući HDZ-a više ne može bježati od odgovornosti za sadašnje stanje jer je već sedmu godinu na vlasi u kontinuitetu.

Zato će se, rekao je, SDP nakon pobjede na parlamentarnim izborima, "ponovno morati primiti čišćenja kuće".

Stav o arbitražnom sporazumu nakon sastanka Kluba

Kada je pak riječ o sporazumu o arbitraži sa susjednom nam Slovenijom, Milanović je sudionice skupštine izvijestio da je nedavno u Bruxellesu razgovarao s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuleom Barrosom te da su mu, nakon toga razgovora, neke stvari jasnije.

Milanović je rekao da neće bježati od odgovornosti, ali da neće pristajati ni na "brze i žicarske ucjene". Opetovavši da SDP nije sudjelovao u sastavljanju sporazuma o arbitraži, Milanović je najavio da će odluku o tomu hoće li taj sporazum podržati donijeti predsjedništvo stranke te da će se, nakon toga, o tomu raspravljati i konačnu odluku donijeti na Klubu zastupnika SDP-a.

Pred stranačkim kolegicama Milanović je izrazio i uvjerenost da će SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović pobijediti na predstojećim izborima jer je, istaknuo je, " riječ o najkvalitetnijem kandidatu i jer, Hrvatska uvijek dobro bira u teškim vremenima".

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 15.11.09. 02:12

Milanovicu, lose to radis... Imas problem s egom (da li ti je to netko rekao?), a nemas karizmu. Time si osudjen na pikzibnerastvo! Namami Vesnu Pusic i njoj predaj vodstvo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika