14.11.2009. / 17:08

Autor: Totalsport

Puninski i Phelps u finale kao osmoplasirani

Hrvatski plivač Aleksej Puninski uspio je izboriti finale utrke na 50 metara leptirovim načinom na Svjetskom kupu na kratkim bazenima u Berlinu

Michael PhelpsMichael PhelpsHrvatski plivač Aleksej Puninski uspio je izboriti finale utrke na 50 metara leptirovim načinom na Svjetskom kupu na kratkim bazenima u Berlinu.

Puninski je osvojio osmo mjesto u kvalifikacijama, posljednje koje vodi u finale, s vremenom 22.70. Najbolji je rezultat ostvario Nijemac Steffen Deibler (22.12), dok je drugi hrvatski predstavnik u ovoj disciplini Mario Todorović završio na 11 mjestu s vremenom 23.02, te se nije uspio kvalificirati u finale.

Kažimo i da je najslavniji plivač današnjice, osvajač 14 olimpijskih zlata, Michael Phelps, nastupio na 200 metara leptir (u starom plivačkom odijelu) i kvalificirao se u finale kao posljednji, osmi s vremenom 1:53.82 (najbrži je bio Rus Nikolas Skvorcov s vremenom 1:52.44).

Phelps je trebao nastupiti i u kvalifikacijama 100 metara mješovito, na dionici u kojoj je Rus Sergij Fesikov postavio novi svjetski rekord (50.95), ali je odustao od nastupa.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika