14.11.2009. / 17:12

Autor: Totalsport

Ukić: Dajem sve od sebe i čekam svoju priliku

Roko Leni Ukić i ove je sezone jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi. Samo za razliku od prošle sezone kada je branio boje Toronto Raptorsa, nosi dres Milwaukee Bucksa.

Roko Leni UkićRoko Leni UkićRoko Leni Ukić i ove je sezone jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi. Samo za razliku od prošle sezone kada je branio boje Toronto Raptorsa, nosi dres Milwaukee Bucksa.

Ukić je zabljesnuo na pripremnom turniru za Europsko prvenstvo u Poljskoj, Efes Cupu, na kojem se istaknuo unatoč brojnim NBA zvijezdama koji su branili boje svojih reprezentacije poput Tonyja Parkera, Paua Gasola, Rudyja Fernandeza ili Andrisa Bierdinsa.

Međutim, niti jedan od njih nije osvojio MVP nagradu turnira, već je ona otišla u ruke Ukića koji je Hrvatsku predvodio do naslova na turniru.

- Igrali smo zaista dobru košarku. Mislim da je ondje bilo čak 17 igrača iz NBA lige. Bilo je to prvi put da Nowitzski i Kirilenko nisu igrali za svoje zemlje, ali svejedno je ondje bilo puno sjajnih igrača – rekao je Ukić, čije je sjajne igre tada zamjetio i direktor skautinga u Bucksima Billy McKinney.

- Nema sumnje, igrao je sjajno, a sistem igre koji je bio momčadsko orijentiran mu je sjajno odgovarao. Ukić je bio i sjajna rezerva u Raptorsima. Gledali smo ga i tada i jako nam se svidio kao igrač. Bio je jako pouzdan - rekao je McKinney.

Usprkos tomu, Ukić, koji je prešao u Milwaukee 17. kolovoza uz Carlosa Delfina u zamjenu za Amira Johnsona i Sonnyja Weemsa, i dalje ostaje glavna nepoznaniza navijačima Bucksa od svih igrača na rosteru za postojeću sezonu.

Prošle sezone je Ukić u Raptorsima imao prosjek od 4.2 koša i 2.1 asistencije za prosječno provedenih 12.3 minuta na parketu (u 72 utakmice). U Milwaukeeju je dosad u šest odigranih utakmica skupio tek 4.7 minuta na parketu u prosjeku, te je na učinku od 1.2 koša i 0.5 asistencija. Ipak, sam Ukić kaže da će dočekati svoju priliku.

- Kada je došlo do tradea, bilo sam prilično zadovoljan. U Torontu nisam vidio previše prilike za sebe budući su ondje već bila dva startera na poziciji playmakera. U Milwaukeeu sam mislio da ću imati pristojnu priliku za odigrati dobro. Samo sam htio priliku, pa neka me onda ocjenjuju po mom doprinosu momčadi. Dajem sve od sebe, Ovdje imamo široku i vrlo mladu momčad. Tijekom sezone ima uspona i padova i ponekad ću igrati manje, a ponekad više – rekao je Ukić.

Hrvatski je playmaker onda usporedio igru Rickyja Rubija (20), španjolskog igrača Barcelone kojeg je kao petog picka drafta ove sezone izabrala Minnesota, i svog suigrača iz Bucksa Brandona Jenningsa (20).

- Ricky Rubio je vrlo dobar playmaker, ali je teško točno reći koliko dobar. Ima dobar pregled igre i igra dobru obranu, ali nije toliko šuterski orijentiran. Ne može si sam kreirati priliku za šut. Na Efes Cupu je tako zabijao tek četiri koša u prosjeku i nije bio zvijezda. Jennings je potpuno drugačiji tip playmakera. On je jako talentiran i kada je vruć može puno zabijati. Zna sjajno i dodati, ali ponekad se zaboravi u želji da se dokaže. I dalje ima puno mjesta za napredak, ali mislim da će kroz nekoliko godina biti jedan od najboljih playmakera u ligi.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika