14.11.2009. / 17:49

Autor: Anamarija Kronast

Afričke kvalifikacije: Nigerija izborila SP

Nogometna reprezentacija Nigerija ispunila je čudo, te se četvrti put u svojoj povijesti plasirala na Svjetsko prvenstvo, kojem će sljedeće godine domaćin biti Južnoafrička Republika

Nigerija se plasirala na SPNigerija se plasirala na SPNogometna reprezentacija Nigerija ispunila je čudo, te se četvrti put u svojoj povijesti plasirala na Svjetsko prvenstvo, kojem će sljedeće godine domaćin biti Južnoafrička Republika.

Nigerija je pobijedila Keniju u gostima 3-2, dok je njihov konkurent za prvo mjesto i plasman na SP, Tunis, poražen kod Mozambika 1-0. U 83. minuti obje utakmice u velikoj prednosti su bili Tunižani.

Ionako je Tunis posljednje kolo dočekao s dva boda prednosti, te su cijelu situaciju držali pod svojom kontrolom. Nisu smjeli izgubiti kod Mozambika, koji se, pak, borio za treće mjesto i plasman na Afrički kup nacija.

No, u spomenutoj 83. minuti je Mozambik (Dario) postigao prvi i jedini pogodak na utakmici za poraz Tunižana, dok je u istoj minuti Obafemi Martins zabio svoj drugi, a treći pogodak Nigerije za pobjedu kod Kenije 3-2.

Iz dramatične završnice kvalifikacija za SP u skupini B tako su kao pobjednici izašli nigerijski nogometaši.

Ranije su se već iz afričkih kvalifikacija na SP plasirali Gana i Obala Bjelokosti, a dvije dvojbe su još: Kamerun ili Gabon, te Alžir ili Egipat.

Afričke kvalifikacije za SP:

Skupina B, 6. kolo:

Kenija - Nigerija 2-3 (Oliech 16, Wetende 78 / Martins 62, 83, Yakubu 65)

Mozambik - Tunis 1-0 (Dario 83)

Redoslijed: 1. Nigerija 12 bodova, 2. Tunis 11, 3. Mozambik 7, 4. Kenija 3.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika