14.11.2009. / 23:32

Autor: Totalsport

Video: Dokvalifikacije za SP: Portugal pobijedio 1:0, BiH pogodila tri stative

Portugalski nogometaši pobijedili su na lisabonskom Luz stadionu Bosnu i Hercegovinu 1-0, u prvom ogledu dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine

Bruno Alves slavi pogodak protiv BiHBruno Alves slavi pogodak protiv BiHPortugalski nogometaši pobijedili su na lisabonskom Luz stadionu Bosnu i Hercegovinu 1-0, u prvom ogledu dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

U smirajima prvog i drugog poluvremena Bosna i Hercegovina je imala mnogo nesreće, jer su tada, u tri navrata, pogađali okvire vratiju Eduarda.

U 44. minuti je Ibričić s nekoliko metara, udarcem glavom, naciljao gredu, a u 89. minuti su gosti imali još više nesreće. Prvo je Edin Džeko glavom pogodio gredu, a samo sekundu kasnije je na odbijenu loptu natrčao Muslimović, ali je pogodio stativu. Bile su to jedine prave dvije šanse Bosne i Hercegovine, uz šut Džeke u drugom dijelu, kada je iskosa ciljao bliži kut, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Portugal je do jedinog pogotka došao u 31. minuti kada je na nabačenu loptu u šesnaesterac najbolje reagirao Bruno Alves, koji ju je dočekao na drugoj stativi, nakon što je sve preletjela, i pospremio u mrežu.

Portugal je imao još dosta šansi (najbolja je bila ona Liedsona u 57. minuti kada je nakon odličnog driblinga loše okrunio akciju), no na kraju više žala imaju gosti zbog tri puta pogođenih okvira vratiju.

Uzvratna utakmica je na rasporedu u srijedu 18. studenoga.

Dokvalifikacije za SP, prve utakmice:

Portugal - Bosna i Hercegovina 1-0 (B. Alves 31)

Irska - Francuska 0-1 (Ledger 72-ag)

Grčka - Ukrajina 0-0

Rusija - Slovenija 2-1 (Biljaletdinov 40, 52 / Pečnik 88)

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika