15.11.2009. / 10:10

Autor: Hina

Obama: Svijetu treba uravnoteženi razvoj

Obamina strategija poziva na više štednje, a manje potrošnje, na reformu financijskih sustava i smanjenje deficita i zaduživanja

Barack ObamaBarack ObamaSvjetsko gospodarstvo nalazi se na putu oporavka, ali neuspjeh u uravnoteženju globalnog ekonomskog sustava dovest će do nove krize, rekao je u nedjelju američki predsjednik Barack Obama na summitu Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC) u Singapuru.

"Ne možemo slijediti istu politiku koja je dovela do ovakve neravnoteže u razvoju. Ako nastavimo istim putem klizit ćemo od krize do krize, što je promašen smjer koji je već imao razorne posljedice po naše građane, poslove i vlade", rekao je Obama u obraćanju čelnicima Foruma.

"Moramo prihvatiti i pratiti novu strategiju zapošljavanja i razvoja. Razvoja koji je uravnotežen. Razvoja koji je održiv", rekao je Obama.

Obamina strategija poziva na više štednje, a manje potrošnje, na reformu financijskih sustava i smanjenje deficita i zaduživanja.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika