16.11.2009. / 01:25

Autor: Totalsport

Van Persie van travnjaka pet do osam tjedana

Nizozemski nogometni savez (KNVB) potvrdio je kao je napadač njihove reprezentacije Robin van Persie potrgao ligamente gležnja desne noge

Robin van PersieRobin van PersieNizozemski nogometni savez (KNVB) potvrdio je kao je napadač njihove reprezentacije Robin van Persie potrgao ligamente gležnja desne noge.

Dogodilo se to u subotu tijekom prijateljske utakmice u Pescari između Italije i Nizozemske koja je završila neodlučeno 0-0. Branič “azzurra” Giorgio Chiellini startao je grubo na Van Persieja već na početku susreta, a iz KNVB-a nisu saopćili da li će napadač Arsenala morati na operaciju.

- Ovo je jako loša vijest za Robina, kao i za nas i njegov klub. Nadam se da će se oporaviti čim prije – rekao je nizozemski izbornik Bert van Marwijk.

Koliko će točno Van Persie izbivati s travnjaka trebalo bi se znati narednih dana, ali uobičajeni period oporavka kod ovakvih ozljeda je između pet i osam tjedana. Ukoliko iz Arsenala potvrde da nije došlo do nikakvih težih oštećenja, to bi značilo da bi se Van Persie mogao vratiti početkom siječnja.

Van Persie je ove sezone postigao sedam prvenstvenih pogodaka uz sedam asistencija u 11 odigranih utakmica za londonsku momčad, trenutačno drugoplasiranu na ljestvici Premier lige s pet bodova i utakmicom manje iza gradskog suparnika Chelseaja (30 bodova).

Kako je već od ranije Arsenalov menadžer Arsene Wenger lišen usluga ozlijeđenog Nicklasa Bendtnera (prepone), veliki će se napadački teret naći na leđima hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve, koji je ove sezone započeo od prve minute u tek tri premierligaške utakmice.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika