16.11.2009. / 08:25

Autor: Martina Čizmić

Vemil kreće stopama HGspota: Dug dobavljačima popeo se na 60 milijuna eura

Jedan od vjerovnika upozorava kako cijeli slučaj sve više počinje ličiti na Pevec, jer je tvrtki račun blokiran, većina je trgovina zatvorena pod izlikom inventure, a broj zaposlenih smanjen je za trećinu

Vemil navodno duguje dobavljačima više od 60 milijuna euraVemil navodno duguje dobavljačima više od 60 milijuna euraNakon što su banke i vjerovnici uspjeli dogovoriti restrukturiranje HGspota, čini se da će istim putem morati krenuti i Vemil, još jedan trgovac potrošačkom elektronikom.

Kako piše Poslovni dnevnik, a pozivajući se na izvore bliske tvrtki, Vemil svojim dobavljačima duguje više od 60 milijuna eura i prijeti mu stečaj prije kraja ove godine ukoliko se nešto ne napravi po tom pitanju.

Vemil - Pevec 2?

Za sad je poznato da je direktorica i vlasnica tvrtke, Verica Resković, upisala novo ime - Informatika Vrbani - u sudski registar zadržavši pritom matični i porezni broj. Iako vjerovnici nisu željeli komentirati taj potez, ističu kako se njihova potraživanja vežu upravo uz te brojeve, a ne ime tvrtke, tako da oni i dalje potražuju svoj novac. Od koga, manje je bitno.

Jedan od vjerovnika upozorava kako cijeli slučaj sve više počinje ličiti na Pevec, jer je tvrtki račun blokiran, većina je trgovina zatvorena pod izlikom inventure, a broj zaposlenih smanjen je za trećinu.

No, vjerovnici nisu zainteresirani za stečaj. Jasno im je da u tom slučaju ne bi mogli naplatiti sva svoja potraživanja. Radije bi da se tvrtka dokapitalizira, a dugovi reprogramiraju. Priča se i o ulasku vjerovnika u vlasničku strukturu kako bi se na taj način došlo do čvršćih jamstava da će im sva dugovanja biti isplaćena.

Ne transparentnost odmaže

I dok neki vjerovnici tvrde da uprava Vemila s njima razgovara o reprogramu duga, s drugima nitko nije kontaktirao.

Upravo ne transparentnost u rješavanju problema je ono što smeta vjerovnicima najviše. Ističu kako je HGspot zbog svoje otvorenosti u puno povoljnijoj situaciji. Za razliku od njega, Vemil se u potpunosti zatvorio prema javnosti, a i prema vjerovnicima.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika