16.11.2009. / 09:41

Autor: Boris Bilas

Podravska banka Pevecima oduzela hotel Picok

Iako hotel bilježi rast noćenja u odnosu na prošlu godinu, kao i prometa u ugostiteljskom sektoru te wellnesu, radnici za rujan i listopad nisu dobili plaću jer Picok, na njihovu žalost, nije izdvojen iz grupacije Pevec čiji je račun već dulje u blokadi

Višnja Pevec snimljena u restoranu hotela Picok (Foto: Nacionalova arhiva)Višnja Pevec snimljena u restoranu hotela Picok (Foto: Nacionalova arhiva)Podravska banka postala je vlasnik đurđevačkog hotela Picok, jedne od najsjajnijih zvijezda iz Pevec grupe i turističke institucije koja dobro posluje unatoč krizi. Trenutačno se traži kupac, no još se ne zna po kojoj cijeni banka prodaje hotel.

Tu neslužbenu informaciju, Jutarnjem listu je potvrdio Julio Kuruc, predsjednik Uprave koprivničke Podravske banke, koji ističe kako je banka zbog dugova pokrenula ovrhu nad grupacijom Pevec.

Hotel procijenjen na 30-ak milijuna kuna

"Još je prerano govoriti o potencijalnim kupcima jer smo tek nedavno pokrenuli ovrhu, a kako hotelijerstvo nije naša djelatnost, odlučili smo se za prodaju. Hotel je u potpunosti obnovljen i uređen, ima četiri zvjezdice i na izvrsnoj je lokaciji, pa sam uvjeren da ćemo vrlo brzo pronaći kupca s kojim planiramo uspostaviti i partnerski odnos", rekao je Kuruc za Jutarnji.

Kuruc ipak nije želio komentirati kolika su potraživanja Podravske banke prema Pevecu i po kojoj cijeni namjeravaju prodati hotel.

Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih bjelovarskom Pevecu, hotel Picok procijenjen je na 30-ak milijuna kuna.

Široka lista potencijalnih kupaca

Iako hotel bilježi rast noćenja u odnosu na prošlu godinu, kao i prometa u ugostiteljskom sektoru te wellnesu, radnici za rujan i listopad nisu dobili plaću jer Picok, na njihovu žalost, nije izdvojen iz grupacije Pevec čiji je račun već dulje u blokadi.

Od novog vlasnika se očekuje zadržavanje radne snage te razine usluga koje hotel nudi, a zbog čega je među najboljima na potezu od Zagreba do Osijeka.

Na listi zainteresiranih kupaca bi se navodno mogli naći vlasnik koncerna Sunce te dioničar NK Hajduka Jako Andabak, vlasnik zagrebačkog HUP-a koji upravlja elitnim hotelima Anđelko Leko, Goran Štrok te vlasnik križevačkog KTC-a Ivan Katavić.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika