16.11.2009. / 13:28

Autor: Martina Čizmić

Za ne povjerovati: Windowsi 7 mogli bi postati besplatni za korisnike

Već se nude teme Coca-cole, Pepsi, Porchea, ali i drugih tvrtki, pa su u Microsoftu u tome vidjeli priliku za zaradu

Microsoft pomoću tema reklamira i neke svoje proizvode, poput BingaMicrosoft pomoću tema reklamira i neke svoje proizvode, poput BingaNevjerojatno, ali istinito. Microsoft bi u ne tako dalekoj budućnosti mogao Windowse 7 učiniti besplatnima i tako dostupnima cijelom svijetu.

No, naravno. Kao i kod svakog Microsoftovog proizvoda i ovdje ima 'kvaka 22'. Naime, Microsoft je dopustio drugim tvrtkama da izrađuju teme za Windowse 7, odnosno da cijeli izgled novih Windowsa prilagode svojim potrebama.

Točnije, za pristojnu cifru, koja je još uvijek poslovna tajna, tvrtke bi mogle kupiti licencu od Microsofta koja bi im dala za pravo da izgled Windowsa prilagode svojim potrebama. Primjerice, Coca-Cola mogla bi napraviti sve u crvenoj boji, sa svojim logom umjesto Windowsa. Na taj bi način tvrtka zapravo sponzorirala Windowse godinu dana, a nakon toga bi se za produljenje ugovora dogovarali posebno.

Sponzorirane teme


Neki su telekom i internet operateri dočekali ideju sa odobravanjem, jer bi tako svojim korisnicima mogli ponuditi još jeftinija računala, sa njihovom verzijom Windowsa 7.

Također, neke tvrtke mogle bi iskoristiti svoju licencu za Windowse kako bi se oglašavale na desktopu korisnika Windows 7.

Iako bi u načelu Microsoft i dalje 'prodavao' Windowse, krajnjim bi korisnicima oni mogli postati besplatni i na taj način osvojiti još veći udio na tržištu.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika