16.11.2009. / 12:09

Autor: Boris Bilas

HERA pod istragom Uskoka: Sumnjiva kupovina Janafove zgrade

Ono što je zainteresiralo istražitelje je činjenica da je kupljeni prostor dva puta veći od potrebnog, odnosno za svakog zaposlenog HERA je namijenila 80 četvornih metara

Predsjednik uprave Janafa Ante MarkovPredsjednik uprave Janafa Ante MarkovHrvatska regulatorna agencija (HERA) nalazi se pod istragom Uskoka, a istražitelje posebno zanima zbog čega je kupljen veliki poslovni prostor, šesterokatnica u Ulici grada Vukovara, u kojoj se ranije nalazio Jadranski naftovod (Janaf), piše Jutarnji list.

Naime, HERA je za 40.272.291,80 kuna kupila šesterokatnicu u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara, koja broji 3351,94 četvorna metra, ali i namještaj Janafa u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, koji sada trune u podrumu zgrade.

Za svakog zaposlenog 80 četvornih metara


Pri tom sama cijena četvornog metra nije sporna, osim onog dijela koji se odnosi na 747 četvornih metara skladišnog i parkirališnog prostora plaćenog 8,1 milijuna kuna, tj. oko 1500 eura po metru četvornom.

Ono što je zainteresiralo istražitelje je činjenica da je kupljeni prostor dva puta veći od potrebnog, odnosno za svakog zaposlenog HERA je namijenila 80 četvornih metara.

Odutali od upola jeftinije zgrade


Istražitelje zanima i zbog čega je Tomo Galić, čelnik HERA-e, odustao od kupnje oko 1500 četvornih metara, smještenih u Miramarskoj ulici, za koje bi Dom-holdingu, s kojim je prvo pregovarao, trebao platiti gotovo upola manje, oko 24 milijuna kuna.

Zanimljivo, upravo je Janaf potom kupio ona dva kata u Miramarskoj, nesuđeni prostor HERA-e, dok je HERA otišla u zgradu Janafa.

Ovo je još jedna afera u koju je uključen Janaf, a podsjećamo da je Nacional prije nekoliko tjedana pisao o sumnjvim transakcijama između ove tvrtke i tvrtke DIOKI, vezane uz prodaju skladišnih prostora za naftu na zagrebačkom Žitnjaku.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika