16.11.2009. / 14:15

Autor: Hina

HNS podiže tužbu protiv Bandića zbog 'laži i obmana' na sudu

Predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević rekao je kako vjeruje da će građani na vrijeme prepoznati Bandićev stil "temeljen na lažima i obmanama". Dodao je da za predsjedničku kampanju, po njegovoj procjeni, Bandić namjerava potrošiti i više od 20 milijuna kuna

Bandić je prije tužio HNS-ovu zastupnicu zbog navoda iz anonimnog pisma da je ulica u Zagrebu preuređena jer će tamo živjeti Bandićeva kćerBandić je prije tužio HNS-ovu zastupnicu zbog navoda iz anonimnog pisma da je ulica u Zagrebu preuređena jer će tamo živjeti Bandićeva kćerZastupnici Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podnijet će kaznenu prijavu protiv zagrebačkoga gradonačelnika i predsjedničkog kandidata Milana Bandića "zbog obmanjivanja suda i davanja lažnog iskaza" tijekom sudskog postupka u kojem je Bandić tužio HNS-ovu zastupnicu Moranu Paliković-Gruden zbog izrečenih navoda iz anonimnog pisma da je Galjufova postala dvosmjernom ulicom jer će u obližnjoj Babonićevoj živjeti Bandićeva kći.

Zagrebački HNS-ovci zatražili su na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini da se gradskim zastupnicima osigura isti imunitet kakav imaju zastupnici u Hrvatskome saboru te su najavili da će s tim u vezi predložiti izmjene zakona.

"Govor zastupnika važan je razvoj demokracije i zato bi trebalo osigurati slobodu govora gradskim zastupnicima svuda bez obzira na to govore li u Gradskoj skupštini, na konferenciji za novinare ili drugdje u javnosti", rekla je zastupnica u Gradskome vijeću Alenka Košiša Čičin-Šain.

Njezin stranački kolega u skupštinskim klupama Jozo Radoš ustvrdio je kako se ne boji kaznenih prijava jer je i Bandićeva kaznena prijava protiv Paliković-Gruden "besmislena" budući da je njezina dužnost, a ne krimen, da izvješćuje javnost o svemu u vezi s gradonačelnikom i gradskim temama.

Bandića je prozvao da se nije odazivao na ročišta i da je obmanjivao sud opravdavajući se putovanjem u Split i drugim obvezama, a dao je, kako je ustvrdio, i lažni iskaz rekavši u svom stilu, "rutinski i lakonski", da grad nije kupovao zemljište ni od jednoga privatnog investitora premda je poznato da je dio zemljišta u Babonićevoj grad najprije prodao jednima da bi ga poslije kupio od drugih za potrebe infrastrukture.

Predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević rekao je kako vjeruje da će građani na vrijeme prepoznati Bandićev stil "temeljen na lažima i obmanama". Dodao je da za predsjedničku kampanju, po njegovoj procjeni, Bandić namjerava potrošiti i više od 20 milijuna kuna.

"Nije pošteno da Bandiću hrvatska metropola služi tek kao 'rezervni položaj' i bilo bi mu bolje da je na vrijeme priznao svoje namjere za predsjedničku kandidaturu", rekao je Kovačević.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika