Objavljeno u Nacionalu br. 731, 2009-11-17

Autor: Berislav Jelinić

Shimadzu za Hebranga: Radnici pod prisilom morali podržati HDZ-ovog kandidata

Potporu su potpisali na Kvaternikovu trgu, a potom su otišli na piće u kafić Kvak. Sve je snimio fotograf Nacionala, jer su ogorčeni zaposlenici tvrtke Shimadzu i to dojavili, kako vlasnici tvrtke poslije ne bi mogli tvrditi da to nije istina

DJELATNICI TVRTKE
SHIMADZU snimljeni
prošlog petka na
Kvaternikovu trgu gdje
su morali potpisati
potporu za HebrangaDJELATNICI TVRTKE SHIMADZU snimljeni prošlog petka na Kvaternikovu trgu gdje su morali potpisati potporu za HebrangaGordan Tomac, direktor tvrtke Shimadzu i sin Berislava Tomca, bliskog prijatelja Andrije Hebranga, naredio je prošli tjedan svim zaposlenicima te tvrtke da moraju potpisati potporu za Hebrangovu predsjedničku kandidaturu.

Tajnica tvrtke Dragica Vuletić 9. studenog poslala je svim zaposlenicima e-mail sljedećeg sadržaja: "Molim Vas da se sutra ujutro, ukoliko nemate nešto dogovoreno, zadržite u uredu do 10 i 30 sati i da sa sobom imate osobne iskaznice!" Dan kasnije poslala je sljedeću poruku: "Vezano za ovaj mail od jučer, molim da se oni koji nisu bili u uredu danas u 11 sati i na Trgu bana Jelačića, da se očituju gdje su točno bili."

Izvori bliski tvrtki Shimadzu potvrdili su Nacionalu da su u to vrijeme morali grupno ići dati potporu za Hebrangovu kandidaturu. Štoviše, oni koji u ta dva dana nisu potpisali potporu, morali su to učiniti u petak 13. studenoga. Potporu su potpisali na Kvaternikovu trgu, a potom su otišli na piće u kafić Kvak. Sve je snimio fotograf Nacionala, jer su ogorčeni zaposlenici tvrtke Shimadzu i to dojavili, kako vlasnici tvrtke poslije ne bi mogli tvrditi da to nije istina.

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

registracija
7/6/07

IvanVrhovljan, 18.11.09. 10:25

Ako je to istina, onda tvrtka Shimadzu zacijelo pripada "siromašnom" Hebrangu. Ako Nacional laže, Hebrang bi se morao potruditi demantirati kako on ne stoji iza toga da njegovi djelatnici moraju "pod moraš" skupljati potpise za njegovu predsjedničku kndidaturu. Hebranže, ugledni medicinaru, i političaru, to ti nije trebalo. Jebeš 1000 potpisa gore ili dolje kada si ih skupio preko 100 000. Ako pak su Nacionalu narihtali pušku, onda bi se on trebao ispričati za neprovjerenu vijest o "moranju".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika