17.11.2009. / 07:57

Autor: Boris Bilas

Uhićenim članovima Podravkine Uprave Uskok blokirao imovinu

Bivši šef Podravke i vlasnik splitskog SMS-a na vrijeme su se pobrinuli da nemaju ništa u svom vlasništvu. Marinac je u rujnu darovao sve nekretnine članovima obitelji, a u međuvremenu se "riješio" i dionica koje je imao u svom vlasništvu

Zdravko ŠestakZdravko ŠestakPo zahtjevu USKOK-a sudac u istrazi zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić donio je odluku o privremenoj blokadi imovine četvorici Podravkinih menadžera okrivljenih zbog financijskih malverzacija pri kupnji dionica Podravke.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je imovina blokirana trojici članova Uprave Podravke Zdravku Šestaku, Saši Romcu i Josipu Pavloviću, te suvlasniku Fima Grupe Milanu Horvatu.

Marinac nekretnine prodao članovima obitelji

Blokadu imovine, za sada, su izbjegli prvookrivljeni Darko Marinac i Srđan Mladinić.

Bivši šef Podravke i vlasnik splitskog SMS-a na vrijeme su se pobrinuli da nemaju ništa u svom vlasništvu. Marinac je, podsjetimo, u rujnu darovao sve nekretnine članovima obitelji, a u međuvremenu se "riješio" i dionica koje je imao u svom vlasništvu.

Naime, USKOK je zasad zatražio samo blokiranje imovine koja glasi na pojedine osumnjičenike, ali tijekom postupka može također zatražiti i blokadu njihovih bankovnih računa te imovine članova obitelji.

Branitelji su rekli da je takva mjera bila očekivana, budući da se šteta za koju su njihovi klijenti osumnjičeni penje preko 250 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika