19.06.2004. / 00:00

Autor: Petar Šego

HRVATSKA

MINISTRICA JADRANSKA KOSOR SUSRELA SE SA BRANITELJSKIM UDRUGAMA

MINISTRICA JADRANKA KOSOR SUSRELA SE SA BRANITELJSKIM UDRUGAMA
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja, međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, susrela se u subotu prijepodne u prostorijama šibenske HVIDR-e sa predstavnicima svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i grada Šibenika.
Ministrica Kosor izjavila je da je Zakon o hrvatskim braniteljima, koji je bio glavna tema razgovora s udrugama, gotovo završen i da će do kraja lipnja biti predstavljen udrugama branitelja. Također je najavila novi Program zapošljavanja koji predviđa kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva te poticanje i osnivanje zadruga hrvatskih branitelja koji Vlada upravo treba donijeti. Predsjednik županijske udruge HVIDR-e i potpredsjednik Glavnog odbora hrvatske HVIDR-e Josip Periša najavio je da su najveći problem branitelja stambeno zbrinjavanje, mirovine te invalidnine. Periša je podsjetio da je od završetka rata prošlo desetak godina, a da mnogi branitelji još nisu ostvarili svoja prava. Potpredsjednica je naglasila da će se pri donošenju Zakona o hrvatskim braniteljima paziti da se ono što je u njemu zapisano može i financijski pratiti.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika