17.11.2009. / 12:58

Autor: Totalsport

Eduardo: Spreman sam odvesti Arsenal do vrha

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (26) bit će u nadolazećem periodu glavna uzdanica Arsenalova menadžera Arsenea Wengera u vrhu napada

Eduardo da SilvaEduardo da SilvaHrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (26) bit će u nadolazećem periodu glavna uzdanica Arsenalova menadžera Arsenea Wengera u vrhu napada.

Van pogona su zbog ozljeda trojica napadača “topnika”, Nicklas Bendtner (prepone), Theo Walcott (koljeno) i Robin van Persie (gležanj), pa francuski strateg mora u sam vrh formacije 4-3-3 gurnuti Eduarda i vjerovati u njegov neupitan golgeterski instinkt.

Otkako je Eduardo stigao u Arsenal iz zagrebačkog Dinama u srpnju 2007. godine u transferu vrijednom nekih 7.5 milijuna funti, započeo je u tek 30 utakmica, zahvaljujući ponajprije teškom lomu fibule lijeve noge u veljači 2008. godine zbog čega je s travnjaka izbivao nešto manje od godine dana.

Vratio se u veljači ove godine, ali je njegov potpun oporavak stalno bio isprekidan lakšim ozljedama. Eduardo je u Arsenalu ukupno zabio 18 golova (u svim natjecanjima), što je obzirom na neredovitost njegovih nastupa sjajna statistika, a ove sezone je zabio tri puta.

- Osjećam se dobro. Na početku sezone imao sam nekoliko manjih ozljeda, ali sam sada spreman pomoći momčadi da dođe do vrha ljestvice u Premier ligi, kao i do napretka u Ligi prvaka - prenosi Eduardovu izjavu London Evening News.

- U ovom trenutku igramo jako dobro (13 utakmica u nizu bez poraza) i nadam se da ove godine možemo ostvariti veliko iznenađenje. Trener zna naše kvalitete i zna kako se one uklapaju u formaciju. Za mene je dobro igrati u na lijevoj i desnoj strani, nema problema. Najvažnije mi je pomoći momčadi i osjećam se dobro na tim pozicijama. U formaciji u kojoj igramo puno se krećemo i imamo puno mjesta za kreativnost u sredini, iako to nije lako jer treba izbalansirati napadačke i obrambene dužnosti - već je ranije rekao hrvatski napadač.

Novinar London Evening Newsa James Olley pita se može li Eduardo na poziciji centralnog napadača toliko pridonijeti momčadi Arsenala kao Robin van Persie i povezati toliko momčad kao što je to činio Nizozemac u dosadašnjem dijelu sezone.

Ali isto tako spomenuti novinar kaže da je “prirodni strijelac”, te da će Arsenalova napadačka momčad lakše izostanak pokojeg napadača nego li bi to bio slučaj s nekim obrambenim igračem.

Na prvenstvenoj ljestvici Arsenal se nalazi se na drugom mjestu s pet bodova manje i utakmicom manje od vodećeg Chelseaja. Dvoboj s Chelseajem na Emiratesu na rasporedu je 29. studenog...

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika