17.11.2009. / 12:27

Autor: Nacionalova redakcija

Teški dani za Orešara: Hoteli Novi zbog dugova na meti banaka

Nekadašnji tenisač i Tuđmanov sparing partner mora hitno skupiti 2 milijuna eura ako želi tvrtku Hoteli Novi zadržati u svom vlasništvu

Bruno OrešarBruno OrešarSudeći prema informacijama objavljenim na Zagrebačkoj burzi tvrtka Hoteli Novi u vlasništvu bivšeg tenisača Brune Orešara nalazi se u ozbiljnim problemima. Iako je u dosadašnjem dijelu 2009. ostvarila profit od 3,1 milijuna kuna, to je premalo da bi se pokrili golemi dugovi, koji iznose oko 52 milijuna kuna.

Zbog toga je Orešar pokrenuo pregovore s Hypo bankom, najvećim kreditorom, a sudeći po informacijama objavljenim u domaćim medijima, ako želi zadržati tvrtku u svom vlasništvu Orešar će morati hitno prikupiti oko 2 milijuna eura.

Nedavno je poslovodstvo Orešarove tvrtke zaratilo sa zaposlenicima, ukinuvši kolektivni ugovor. Sindikalci su tvrdili da Orešar namjerava prebaciti oko 170 od ukupno 250 zaposlenika Hotela Novi u tvrtku Novi spa & resort, te da prisiljava radnike da potpišu novi ugovor, koji podrazumijeva manju plaću i gubitak svih ranije stečenih prava.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 17.11.09. 13:34

Hah, još jedan "uspješni" hrvatski poduzetnik, koji je svoju imovinu "zaradio" gubeći teniske mečeve s Tuđmanom!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika