17.11.2009. / 13:35

Autor: Totalsport

Adebayor: Bolje mi je u Cityju nego što mi je bilo u Arsenalu

U utakmici 5. kola Premier lige Manchester City je kao domaćin pobijedio Arsenal 4-2, a Emmanuel Adebayor je tijekom dvoboja protiv svog bivšeg kluba izazvao dvije incidentne situacije

Emmanuel AdebayorEmmanuel AdebayorU utakmici 5. kola Premier lige Manchester City je kao domaćin pobijedio Arsenal 4-2, a Emmanuel Adebayor je tijekom dvoboja protiv svog bivšeg kluba izazvao dvije incidentne situacije.

Prva je bila namjerno gaženje nizozemskog napadača Arsenala Robina van Persieja kopačkom, radi čega je naknadno kažnjen trima utakmicama suspenzije, a druga je bila proslava gola pred Arsenalovim navijačima, nakon stotinjak metara sprinta preko cijele duljine travnjaka na suprotan kraj stadiona. Za to je u blagajnu Engleskog nogometnog saveza (FA) Cityjev togoanski napadač uplatio 25.000 funti.

Početkom prosinca u četvrtfinalu Carling Cupa sastat će se Adebayorova bivša i sadašnja momčad, a Adebayor se potrudio podsjećanjem na učinjeno podići tenzije pred taj ogled.

- Način na koji sam dočekan od bivših suigrača natjerao me da proslavim pogodaka onako kako sam to učinio. Zaboljelo me. Tako sam se radovao što ću igrati protiv bivših suigrača, a oni me nisu željeli niti pozdraviti prije početka utakmice, niti se rukovati sa mnom. A, onda su i navijači počeli pjevati uvredljivu pjesmu o mojim roditeljima.

- Nakon toga jednostavno nisam imao izbora. Ne mogu se ugurati među njih i početi vikati, pa je pogodak bio najbolji odgovor koji sam mogao ponuditi. Srećom, uspio sam ga i postići nakon čega su me preplavile emocije. To je bio moj način kazivanja “pustite me. Vidite, nisam tako loš igrač kakvim ste me smatrali” - kazao je Adebayor uz dodatak:

- Arsenal sam bio prisiljen napustiti. Shvatio sam to nakon razgovora s menadžerom Arseneom Wenger koji mi je jasno dao do znanja da na mene ne računa. Nije to rekao tim riječima, već kako bi bilo najbolje da odem u City koji me traži. Sada mi je drago da sam ovdje, osjećam se preporođeno i imam bolji tretman no što sam ga imao u Arsenalu, gdje sigurno ne bih niti igrao da sam ostao.


Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika