17.11.2009. / 12:53

Autor: Hina

Dioničari UniCredita odobrili povećanje kapitala za četiri milijarde eura

Povećanjem kapitala dioničari žele osnažiti strukturu kapitala u UniCredit grupi

Očekivano, bančin je prijedlog dobio podršku dioničara na izvanrednoj skupštini dioničara održanoj u ponedjeljak u RimuOčekivano, bančin je prijedlog dobio podršku dioničara na izvanrednoj skupštini dioničara održanoj u ponedjeljak u RimuDioničari talijanskog bankovnog diva UniCredita poduprli su predloženo povećanje kapitala putem izdanja prava vrijednog 4,0 milijarde eura, priopćila je UniCredit Grupa.

Sukladno očekivanjima većine analitičara bančin je prijedlog dobio podršku dioničara na izvanrednoj skupštini dioničara održanoj u ponedjeljak u Rimu.

Očekuje se da će povećanje kapitala biti dovršeno do kraja prvog tromjesečja iduće godine, s tim da prodajni prospekt tek mora dobiti odobrenje nadležnih institucija, kaže se dalje u priopćenju.

Banka ne planira nova otpuštanja

Povećanje kapitala ima za cilj osnažiti strukturu kapitala UniCredit grupe i njezinih stopa adekvatnosti kapitala, priopćio je UniCredit.

Krajem rujna stopa adekvatnosti kapitala (Core Tier 1), pokazatelj odnosa između jamstvenog kapitala i rizične aktive, iznosila je 7,55 posto. U banci očekuju da bi dovršetkom izdanja prava vrijednog 4,0 milijarde eura, drugog povećanja kapitala u ovoj godini, navedena stopa mogla dosegnuti 8,39 posto.

Na izvanrednom sastanku dioničara čelnik banke Alessandro Profumo istaknuo je također da banka ne planira nova smanjenja broja zaposlenih.

Od važnijih informacija sa sastanka još se izdvaja vijest da je UniCredit zatražio odobrenje agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za pomicanje roka za prodaju bančinog 3,2-postotnog udjela u osiguravatelju Generali za dodatnih šest mjeseci, do 30. lipnja iduće godine.

"Nadležne vlasti drže naš zahtjev prihvatljivim", rekao je Profumo.

Izvori bliski nadležnim vlastima potvrdili su da je zahtjev za šestomjesečnom odgodom do kraja lipnja uručen, napominjući da UniCredit i dalje neće koristiti svoja glasačka prava vezana uz taj udio.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika