17.11.2009. / 13:49

Autor: Nacionalova redakcija

Vodeći stručnjaci za informacijsku sigurnost dolaze u Zagreb

Prva konferencija o informacijskoj sigurnosti u organizaciji tvrtke Atento održat će se 23. i 24. studenog u Zagrebu. Uz infrastrukturnu sigurnost računalnih i mrežnih sustava, na konferenciji će se govoriti i o sigurnosnim standardima i procesima u sklopu poslovnih i informacijskih sustava

Konferencija o informacijskoj sigurnosti održati će se u ZagrebuKonferencija o informacijskoj sigurnosti održati će se u ZagrebuU organizaciji Atenta 23. i 24. studenog će se u hotelu Sheraton u Zagrebu po prvi puta održati dvodnevna konferencija o informacijskoj sigurnosti – Dani Informacijske Sigurnosti. Događaj će okupiti neke od vodećih lokalnih i stranih stručnjaka za IT sigurnost, kao i brojne IT i poslovne menadžere te donosioce odluka iz klijentskih tvrtki. Okupljeni će imati priliku poslušati niz predavanja o iskušanim metodama računalne, mrežne i fizičke zaštite, vidjeti kako zaštitni sustavi funkcioniraju na konkretnim primjerima iz prakse te saznati novosti i trendove u razvoju sigurnosnih tehnologija i rješenja nove generacije.

Konferencija će teći u tri paralelna programa s dvije tematske cjeline – poslovnom i tehnološkom – na kojima će polaznici kroz tridesetak predavanja imati prilike doznati više o analiziranju računalnih sigurnosnih zapisa, glavnim snagama i slabostima informacijskih sustava koji se danas koriste u svijetu, sigurnosti web aplikacija, sustavima javnih ključeva, iskustvima u ulaganju u informacijsku sigurnost te sigurnosti računalnih mreža. Na konferenciji će se također govoriti i o sigurnosti virtualiziranih okolina, kontroli ispisne infrastrukture u tvrtkama, primjeni geoinformacijskih rješenja u zaštiti imovine, sigurnosti prilikom korištenja internetskih servisa, kao i zaštiti ekonomije, države i građana od sigurnosnih prijetnji.

Prvi dan konferencije obilježit će uvodno izlaganje Davora Majetića, predsjednika Uprave Atenta, kao i Brune Baljkasa iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Darka Perhoča iz Nacionalnog središta za računalnu sigurnost (CERT) pri CARNet-u te Enekena Tikka iz Stručnog centra za obranu od kibernetičkih napada (Cooperative Cyber Defence Center of Excellence).

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika