17.11.2009. / 15:07

Autor: Nacionalova redakcija

Pusić: I druge države imaju korupciju ali kod nas je to postala kultura

Pusić je dodala kako Hrvatska zaslužuje predsjednicu koja nije korumpirana i upletena u privatizacijsku pljačku, te da je vrijeme za 'pospremanje kuće', podsjetivši okupljene novinare na poslovicu o ženi koja drži barem tri ugla kuće

"Sačuvaj nas Bože političara koji vode gospodarstvo. Malobrojni i jednostavni porezi i za sve jednaki i malobrojni zakoni te brzi i efikasni sudovi. To mora država napraviti za gospodarstvo, a sve izvan toga treba prepustiti poduzetnicima i dati prostora slobodnoj kreativnosti koja je sastavni dio svakog uspješnog gospodarstva", rekla je danas predsjednička kandidatkinja iz redova HNS-a Vesna Pusić, komentirajući na taj način izjave brojnih političara da su spremni voditi gospodarstvo.

Pusić je dodala kako Hrvatska zaslužuje predsjednicu koja nije korumpirana i upletena u privatizacijsku pljačku, te da je vrijeme za 'pospremanje kuće', podsjetivši okupljene novinare na poslovicu o ženi koja drži barem tri ugla kuće.

Treba izbaciti politiku iz gospodarstva

"To se odnosi na izbacivanje kulture korupcije iz naše svakodnevnice. Vjerovatno nećemo nikad doći u situaciju da nemamo slučajeva korupcije. Naš problem nisu povremeni slučajevi koje svaka zemlja ima, već kultura korupcije koja govori da se ništa ne može postići bez veze, poznanstva ili potplaćivanja. Mnoge se odluke donose na temelju osobne koristi za onog koji odlučuje, a ne što je korist za zemlju", istaknula je kandidatkinja za predsjednicu.

Istaknula je kako bi Hrvatska trebala predvoditi regiju u stabilizaciji. "Nažalost nikad nismo zauzeli tu poziciju, a ta šansa nam se ponovno pruža i ne smijemo je propustiti", kazala je Vesna Pusić.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika