17.11.2009. / 16:00

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pevecovi vozači najavljuju prosvjed ispred zgrade Uprave u Bjelovaru

Vozači su ostali bez posla i s nejasnim statusom, a Pevec im je dužan po dvije plaće i pet dnevnica, što iznosi između 20.000 kuna i 30.000 kuna po čovjeku

Pevecovi vozači već su ranije najavljivali prosvjedPevecovi vozači već su ranije najavljivali prosvjedSindikat hrvatskih vozača najavio je za sutra prosvjedni skup vozača zaposlenih u tvrtki Pevec transporti, koji bi se trebao održati pred upravnom zgradom Peveca u Bjelovaru. Kako je na konferenciji za novinare istaknuo predsjednik sindikata, Miljenko Gočin, na prosvjedu će vozačima ponuditi nekoliko opcija za rješavanje situacije u kojoj se trenutno nalaze.

"Ponuditi ćemo im da se opredijele hoće li i dalje čekati u neizvjesnosti kao dosad ili će sami dati izvanredne otkaze ili pak pokrenuti stečajni postupak, najavio je predsjednik sindikata Miljenko Gočin.

Vozači ne znaju hoće li i kad vidjeti svoj novac

Dodao je kako je u tvrtki Pevec transport trenutno zaposleno 290 vozača koji ne znaju što će s njima biti niti hoće li uspjeti naplatiti sva svoja potraživanja od tvrtke.

Žiro račun tvrtke blokirala je porezna uprava, obustavljena je isporuka goriva dok leasing kuće oduzimaju teretna vozila. Vozači su ostali bez posla i s nejasnim statusom, a Pevec im je dužan po dvije plaće i pet dnevnica, što iznosi između 20.000 kuna i 30.000 kuna po čovjeku.

Gočin kaže kako će okupljanjem pred Upravom u Bjelovaru vozači dati priliku poslodavcu da im se obrati i objasni im situaciju, kako bi mogli donijeti odluku o idućim potezima.

Sindikat će predložiti pokretanje stečaja

Ako Pevec to ne učini, sindikat će predložiti vozačima da sami daju izvanredne otkaze, kako bi stekli pravo na naknadu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ili da pokrenu stečajni postupak kako bi se njihova potraživanja svrstala odmah iza potraživanja porezne uprave.

Već smo više puta od poslodavca tražili očitovanje o daljnjoj sudbini vozača, razgovarali smo i sa Zdravkom i Višnjom Pevec, no nismo se ništa dogovorili. Očito je da tvrtka tone, a vozačima nitko ne želi objasniti što ih čeka, zaključio je Gočin.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika