17.11.2009. / 18:48

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Obiteljski posao: Zadarska policija zbog ucjene uhitila majku, oca i sina

Troje koji su mu prijetili kako bi im vratio dug od 30 tisuća eura te ishodili kamate od 7000 eura, 18-godišnjak je prijavio zadarskoj policiji, koja ih je i uhitila zbog kaznenog djela ucjene

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaCijela obitelj - majka, otac i sin - završila je danas u zadarskoj policiji, a potom i pred istražnim sucem na Županiskom sudu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ucjene i to nad 18-godišnjakom iz Zadra.

Policija ih tereti da je u rujnu ove godine je 52-godišnjak dao 18-godišnjaku 30 tisuća eura za plovilo koje je trebalo biti kupljeno preko treće osobe, Ante Kurtovića koji je poznat po milijunskim zadarskim aferama, a koji je prodao nekoliko desetaka skupih automobila, mnoga plovila i stanove, za nižu cijenu od stvarne, pri čemu je s članovima svoje obitelji preuzimao kreditne obveze prema leasing kućama.

U cijeli slučaj umiješan i Ante Kurtović

Za kupnju broda 18-godišnjak je primio 30 tisuća eura. Po dogovoru, kupoprodajni ugovor trebao je glasiti na 18-godišnjaka, a prijepis vlasništva nad plovilom trebao se provesti naknadno. Preuzeti novac 18-godišnjak je predao Kurtoviću, kojemu se u priopćenju Policijske uprave ne navodi ime, nego samo da je riječ o 28-godišnjaku prijavljenom za veći broj kaznenih djela prijevare. Kurtović je uhićen i pritvoren početkom studenoga, kada više nije mogao otplaćivati kredite.

U posljednjem slučaju iz te afere kupoprodaja broda nije prošla, a 18-godišnjak je 9. studenoga zadarskoj Policijskoj upravi prijavio kazneno djelo prijevare. Nakon toga o svemu je obavijestio i nesuđene kupce broda - 52-godišnjaka, 50-godišnjakinju i 30-godišnjaka, koji su mu idućih nekoliko dana prijetili da će "narušiti njegov ugled". Troje koji su mu prijetili kako bi im vratio dug od 30 tisuća eura te ishodili kamate od 7000 eura, 18-godišnjak je prijavio zadarskoj policiji, koja ih je i uhitila zbog kaznenog djela ucjene.

Prema neslužbenim informacijama jedna od privedenih bivša je zaposlenica Općinskog suda u Zadru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika