17.11.2009. / 20:03

Autor: Martina Čizmić

Granić svjedočio u Haagu: Srbi nisu željeli nikakav dogovor

Granić je istaknuo kako u hrvatskom vodstvu nikad nije bilo dilema o tome jesu li Srbi hrvatski građani kojima treba dati najvišu zaštitu ljudskih, manjinskih i kulturnih prava, no, dodaje, bili su indoktrinirani i odbijali su život u Hrvatskoj

Mate GranićMate GranićNa suđenju umirovljenom generalu Mladenu Markaču danas je u Haagu svjedočio bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić. On je u svome svjedočenju istaknuo kako Srbi nisu željeli nikakav gospodarski ili politički dogovor. Dodao je kako je državna politika bila za to da se rješenje pokuša pronaći mirnim putem i okupirana područja mirno reintegriraju u ustavno-pravni poredak.

Granić je istaknuo kako u hrvatskom vodstvu nikad nije bilo dilema o tome jesu li Srbi hrvatski građani kojima treba dati najvišu zaštitu ljudskih, manjinskih i kulturnih prava, no, dodaje, bili su indoktrinirani i odbijali su život u Hrvatskoj.

Istaknuo je kako je glavni problem bio što su lokalni pobunjeni Srbi bili snažno indoktrinirani od 1987. i dolaska Miloševića na vlast. Njihovi vođe nisu prihvaćali nikakvu Hrvatsku. I upravo su ti vođe nakon Oluje i Bljeska otišli iz Hrvatske.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika