18.11.2009. / 07:24

Autor: Hina

U regiji Hrvati najnezadovljniji životom i najmanje vjeruju Vladi

Na referendumu o ulasku u EU, 39 posto bi ih glasovalo za, 43 protiv, a neodlučnih je 19 posto

Foto: Ilustracija bijega od životnih problemaFoto: Ilustracija bijega od životnih problemaGrađani Hrvatske, najbogatije zemlje u regiji i najbliže članstvu u Europskoj uniji, najnezadvoljniji su svojim životnim standardom i imaju najmanje povjerenja u svoju vladu, ali istodobno najmanji postotak Hrvata želi napustiti svoju zemlju, pokazuje ovogodišnje Gallupovo istraživanje objavljeno u utorak u Bruxellesu.

Istraživanje "Balkan Monitor" Gallup je proveo u rujnu ove godine u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji. Istraživanjem je obuhvaćeno najmanje tisuću građana starijih od 15 godina u svakoj od tih zemalja.

Većina ispitanika u Hrvatskoj, 57 posto, nije zadovoljno svojim životnim standardom, a prije 2006. godine takvih je bilo 41 posto. Čak 84 posto ispitanika, što je najviše u regiji, smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a povjerenje u svoju vladu ima samo 22 posto ispitanika. Iako većina Hrvata (67 posto) misli da su u inozemstvu bolje životne mogućnosti, samo 11 posto ispitanika je reklo da bi emigriralo iz zemlje.

Na referendumu o ulasku u EU, 39 posto bi ih glasovalo za, 43 protiv, a neodlučnih je 19 posto.

Istodobno, u najsiromašnijima Albaniji i Kosovu najviše je onih koji su zadovljni svojim životnim standardom i smatraju da njihove zemlje idu u dobrom smjeru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 18.11.09. 11:29

E moji Hrvati tamo ste prevareni ipokradeni...Dodjite u moju drzavu da vidite sto je zivot. Ili pitajte onoga Tomica iz Jutarnjeg da vam objasni kako vam je lipo i zasto se ubija Jan Palach.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika