18.11.2009. / 07:43

Autor: Nacionalova redakcija

Bandić omogućio Kunstu da živi u stanu za siromašne sa saborskom plaćom HDZ-a

Kunst je pravo da živi u stanu predviđenom za teške socijalne slučajeve dobio jer je na prošlim izborima otišao iz sindikalnih redova, kako bi se okušao u saboru kao HDZ-ov kadrovnik

Foto: PixsellFoto: PixsellNekadašnji premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućili su HDZ-ovom zastupniku i bivšem sindikalnom čelniku Borisu Kunstvu da živi u gradskom stanu za siromašne i plaća najamninu od nekoliko stotina kuna, a sve dok prima plaću koja prema imovinskoj kartici iznosi 16,7 tisuća kuna. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Kunst je pravo da živi u stanu predviđenom za teške socijalne slučajeve dobio jer je na prošlim izborima otišao iz sindikalnih redova, kako bi se okušao u saboru kao HDZ-ov kadrovnik. U tadašnjoj imovinskoj kartici, Kunst nije naveo i da je vlasnik stana, kao ni njegova supruga.

Čeka na otkup stana

Upitan u čijem stanu živi, Kunst veli u gradskom, na adresi Ljudevita Posavskog 37, koji mu je predan na korištenje, te čeka da ga otkupi. Istaknuo je kako je stan dobio jer je bio na listi za dodjelu stanova, na neodređeno vrijeme. Na pitanje kojom zaslugom se našao na rečenoj listi, Kunst nije bio odveć precizan. Štoviše, temeljni odgovor na pitanje nije ni ponudio. "To sam dobio još prije nego što sam postao sindikalni čelnik. Tada sam bio predsjednik skijaškog saveza Medveščak, ali nisam ga dobio kao zaslužni građanin", rekao je tajnoviti Kunst, dodajući samo kako čeka da se krene u prodaju sa tim stanovima pa će ga onda otkupiti.

Međutim, prema službenom registru, njegova supruga, a ne on, prijavljena je na toj adresi. Stan ima 55 četvornih metara i nalazi se u širem centru grada, a dodjeljen joj je na temelju Liste reda prvenstva 1998. Kunstovi su tada dokazali da ne posjeduju ni stan ni kuću, a kao jedan od glavnih uvjeta za dobivanje stana bilo je i dokazivanje da im 'ukupna prosječna mjesečna primanja po članu obiteljskog domaćinstva ne prelaze 75% prosječno mjesečno isplaćene plaće u gospodarstvu Grada Zagreba u prethodnoj godini'.

Prevelika plaća za socijalni stan

Dakle, da imaju financijska primanja koja ne smiju prelaziti. Taj je pravilnik ove godine promijenjen u cifru od 50 posto. To bi značilo da obitelj Kunst može imati primanja do 9.240 tisuća kuna da bi ostvarili preduvjete za najam gradskog stana. Međutim, prema imovinskoj kartici oni su imali znatno veća primanja, 22.200 tisuća kuna. Prema svemu sudeći, Kunst je sam morao prijaviti da su njegova primanja povećana kako bi se s njime sklopio novi ugovor o najamnini, a to nije učinio, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 18.11.09. 08:33

udbaska posla...


registracija
30/9/09

davor12345, 18.11.09. 09:27

E ako je itko zaslužija da dobije stan unda je to gospodin Kunst! Tulike godine je bija glavni borac za prava radnika a uspija je ostat izgledat ka i filmski glumac, neokaljan i nekorumpiran, čist ka i suza!


registracija
27/7/09

columbo, 18.11.09. 11:24

Nista cudno u zemlji Hrvata. Bit ce i da ovi umire od domoljublja kao i oni koji opeljesise moju drzavu. Ipak dajte nam vise Dolores i Dikana, jer kradje i marifetluci nam vise napunise glavu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika