18.11.2009. / 09:29

Autor: Hina

Potpisan ugovor o osnutku poduzeća "Južni tok Srbija"

Ravnatelj "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je beogradskim medijima da će kapacitet plinovoda "Južni tok" kroz Srbiju biti 36 do 41 milijardi prostornih metara plina godišnje

Dušan BajatovićDušan BajatovićPredstavnici ruske energetske tvrtke "Gazprom" i srbijanskog energetskog poduzeća "Srbijagas" u utorak su u Bernu u Švicarskoj potpisali ugovor o osnivanju zajedničkog poduzeća "Južni tok Srbija".

Ruska strana bit će vlasnik 51 posto novog poduzeća, dok će srpskoj strani pripasti 49 posto, i to je prvo poduzeće koje je ruska tvrtka osnovala s nekom od zemalja uključenih u projekt "Južni tok", objavio je "Srbijagas".

Ravnatelj "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je beogradskim medijima da će kapacitet plinovoda "Južni tok" kroz Srbiju biti 36 do 41 milijardi prostornih metara plina godišnje.

To će, po njegovim riječima, omogućiti Srbiji godišnji prihod od tranzitnih dažbina u iznosu od oko pola milijarde eura.

Bajatović je krajem listopada kazao kako Srbija može vrlo brzo završiti izgradnju spremišta kapaciteta pet do sedam milijarda prostornih metara, što su trogodišnje zalihe za srbijanske potrebe, te će tako postati "regionalnim i europskim igračem" u transportu i trgovini plinom.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika