18.11.2009. / 15:09

Autor: Boris Bilas

Radnici presudili Pevecu: Zbog 6 milijuna kuna duga Pevec transporti u stečaju

Pokretanje stečaja Pevec transporta čini se da će zakotrljati lavinu stečaja i u ostalim poduzećima Pevec grupe, čiji radnici također nisu primili zadnje dvije plaće. Situacija je najgora u splitskom prodajnom centru, koji nije u vlasništvu Peveca, već je unajmljen

Pevec transporti nekada su imali 500 kamiona, a danas ih je tek desetakPevec transporti nekada su imali 500 kamiona, a danas ih je tek desetakTvrtka Pevec transporti u kojoj je radilo oko 280 vozača, čini se, odlazi u stečaj. Za to su se odlučili vozači koji su se jutros okupili u Bjelovaru prosvjedujući ispred Uprave tvrtke zbog toga što im ona duguje dvije plaće i pet dnevnica.

Predstavnici uprave Peveca nisu mogli ponuditi konkretne odgovore kada će isplatiti dugove niti kakva će biti sudbina vozača. Rekli su kako leasing kuće zbog neplaćanja odvozi kamione, a rasplet sudbine cijele Pevec grupe bit će poznat za 10-ak dana.

Slijedi lavina stečaja

Pokretanje stečaja Pevec transporta čini se da će zakotrljati lavinu stečaja i u ostalim poduzećima Pevec grupe, čiji radnici također nisu primili zadnje dvije plaće. Situacija je najgora u splitskom prodajnom centru, koji nije u vlasništvu Peveca, već je unajmljen.

Kako je Pevec prestao plaćati najamninu, radnici se plaše kako će iznajmljivač uzeti prostor, a u tom slučaju oni će ostati na cesti. Zbog toga od Uprave zahtijevaju isplatu plaća do 20. studenog, a u suprotnom neće štrajkati već će odmah pokrenuti stečajni postupak, piše Bjelovarski list.

Pevec transporte blokirala je Porezna uprava, dok im je kartice za gorivo blokirala INA. Zadnju plaću primili su u rujnu, dok su im dnevnice prestali isplaćivati još u lipnju. Radnici procjenjuju svoja dugovanja na iznose između 20.000 i 30.000 kuna, što bi ukupno bilo minimalno 5,8 milijuna kuna. Na vrhuncu poslovanja u voznom parku Pevec transporta bilo je 500-tinjak vozila. Danas ih je desetak, i to u upitnom voznom stanju.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika