18.11.2009. / 17:59

Autor: Totalsport

Trener Wolfsburga: Džeko bi nas mogao napustiti

La Gazzetta dello Sport u utorak je objavila razgovor s napadačem Wolfsburga i BiH-reprezentacije Edina Džeke (23). U njemu je igrač ponovio da želi čim prije zaigrati za AC Milan

Edin DžekoEdin DžekoLa Gazzetta dello Sport u utorak je objavila razgovor s napadačem Wolfsburga i BiH-reprezentacije Edina Džeke (23). U njemu je igrač ponovio da želi čim prije zaigrati za AC Milan.

- Priča s Milanom još nije završila. Nedavno sam s vodećim ljudima Wolfsburga razgovarao o tome. Nadam se da će mi na kraju sezone biti omogućeno prijeći na San Siro – izjavio je Džeko.

Na tu je izjavu reagirao 48-godišnji trener bundesligaškog prvaka Armin Veh, koji je nadljudskim naporima uspio zadržati bosanskog centarfora u redovima svog kluba prošlog ljeta.

- Poznato je da Džeko može napustiti klub nađe li ponuđača koji može platiti odštetnu klauzulu (30 milijuna eura, op. a.). Tu smo cifru stavili u ugovor kako bismo bili u mogućnosti, u slučaju da nam Džeko ode, pronaći pojačanje na tržištu otprilike Džekina nivoa – rekao je Veh, na čije je inzistiranje Džeko ljetos produžio ugovor do ljeta 2013. godine.

I Gazzetta je potvrdila informaciju koju su ranije donijeli drugi talijanski mediji: Milan bi rado za Džeku i nešto gotovine Wolfsburgu prepustio 26-godišnjega nizozemskog centarfora Klaas-Jan Huntelaara.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika