18.11.2009. / 18:42

Autor: Totalsport

Kvalifikacije za EP, U21: Pogocima Kalinića i Vide Hrvatska pobijedila u Slovačkoj

Mladi nogometaši Hrvatske, do 21 godine starosti, pobijedili su četvrti put zaredom u sedmoj skupini kvalifikacija za EP u Danskoj 2011. godine

Nikola KalinićNikola KalinićMladi nogometaši Hrvatske, do 21 godine starosti, pobijedili su četvrti put zaredom u sedmoj skupini kvalifikacija za EP u Danskoj 2011. godine.

Pobijedili su Slovake 2-1 u Zlatim Moravcama, što je već treća gostujuća pobjeda Ladićevih izabranika u ovome kvalifikacijskom ciklusu.

Čovjek odluke u Slovačkoj bio je napadač Blackburna Nikola Kalinić. U 28. je minuti najprije doveo svoju momčad u vodstvo zabivši na asistenciju Ivan Rakitića, veznjaka Schalkea koji je netom prije promašio 11-erac.

Nakon što su domaći u 47. minuti izjednačili preko Sylvestra, pobjedu je Hrvatskoj u 86. minuti donio vrlo agilni Osječanin Domagoj Vida, koji je znalački, baš kao i Kalinić pri prvom golu, izašao pred domaćeg vratara matiravši ga u jedan na jedan situaciji. Vidu je u gol-priliku krasnim proigravanjem između četvorice suparničkih igrača gurnuo Kalinić.

Mario Maloča u 90. je minuti dobio drugi žuti karton.

Ovom je, neosporno zasluženom pobjedom, izborenoj u velikim dijelom dvoboja superiornom igrom u odnosu na suparnika, Hrvatska preuzela prvo mjesto ljestvice s 12 bodova.

Kvalifikacije za EP, U21:

Slovačka – Hrvatska 1-2 (Sylvestr 47 / Kalinić 28, Vida 86)

Redoslijed: 1. Hrvatska 12 (5 utakmica), 2. Slovačka 10 (5), 3. Srbija 9 (5), 4. Norveška 4 (5), 5. Cipar 3 (6)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika