19.11.2009. / 00:08

Autor: Gazeta

Video: Kvalifikacije za SP: Henry prevarom odveo Francuze u JAR

Francuska je na Stade de Franceu u Parizu odigrala 1-1 protiv nogometaša Irske nakon produžetaka te time sačuvala 1-0 pobjedu iz prve utakmice u Dublinu

Thierry Henry slavi pogodak sa suigračimaThierry Henry slavi pogodak sa suigračimaFrancuska je na Stade de Franceu u Parizu odigrala 1-1 protiv nogometaša Irske nakon produžetaka te time sačuvala 1-0 pobjedu iz prve utakmice u Dublinu.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo aktualnim je svjetskim doprvacima donio Thierry Henry, koji je u 13. minuti prvog produžetka šakom doslovno uštopao jednu loptu koja mu je bježala u gol-aut nakon dubinskog ubacivanja iz prekida. Bila su jasno vidljiva dva diranja lopte rukom.

Nakon toga Henry je, tik do desne vratnice gola Shaya Givena, proslijedio loptu na glavu Williama Gallasa, koji je zabio za izjednačenje. Da sve skupa po Irce bude još gore, pri ubacivanju su čak dvojica Francuza za nijansu bili u zaleđu. Sudac utakmice, Šveđanin Martin Hansson, nije reagirao na vrlo intenzivne proteste Iraca, posebice vratara Givena.

Irska je inače bila bolji suparnik u ovom dvoboju. Osim što su lijepim golom Robbieja Keanea na povratnu loptu Damiena Duffa poveli u 32. minuti, imali su još nekoliko zicera. U drugom poluvremnu jednoga je promašio Damien Duff, točnije njegov loš udarac iz idealne pozicije obranio je Hugo Lloris u 62. minuti, dok je u 73. sam na francuskog golmana izašao Robbie Keane, ali ga je išao driblati pa mu je lopta pobjegla u gol-aut.

Francuzi su izborili Svjetsko prvenstvo: prevarom, nepravdom i - srećom!

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici:

Francuska – Republika Irska 1-1, produžeci (Gallas 103 / Keane 32 / ukupni rezultat 2-1)

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika