19.11.2009. / 09:00

Autor: Boris Bilas

Kraj 'konstruktivne suzdržanosti': SDP će podržati arbitražni sporazum

Iako je SDP donio odluku da podrži sporazum, moguće je da će neki zastupnici biti protiv ili suzdržani, ali to ne bi trebalo ugroziti ratifikaciju sporazuma.

Zoran MilanovićZoran MilanovićVodstvo SDP-a je čini se nakon nekoliko tjedana razmišljanja donijelo odluku te će na saborskoj sjednici koja bi se trebala održati u petak glasati za ratifikaciju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

Predsjedništvo SDP-a ovu je odluku donijelo nakon što je u srijedu navečer ponovno raspravljalo o ovoj temi. Podsjetimo, prije nekoliko tjedana kada je Sabor prvi puta raspravljao o arbitražnom sporazumu većina zastupnika SDP-a bila je suzdržana, a čelnici stranke nekoliko su puta ponavljali kako je riječ o "konstruktivnoj suzdržanosti" .

U međuvremenu, predsjednik stranke Zoran Milanović prošloga se tjedna u Bruxellesu sastao sa šefom Europske komisije Josem Manuelom Barrosom od kojeg je dobio uvjerenje da će se na popisu arbitražnih sudaca naći neovisni pravni stručnjaci.

Josipović još uvijek protiv sporazuma

Iako je SDP donio odluku da podrži sporazum, kako piše Jutarnji list, moguće je da će neki zastupnici biti protiv ili suzdržani, ali to ne bi trebalo ugroziti ratifikaciju sporazuma.

Jedan od onih koji će biti protiv sporazuma je i predsjednički kandidat stranke Ivo Josipović, koji unatoč stavu predsjedništva nije promijenio svoje mišljenje.

"I dalje smatram da je Sporazum loš i neću ga podržat", rekao je Josipović za Jutarnji.

Iako Josipović ima podršku stranke jer mu je stranački klub zastupnika dao pravo da glasuje prema svom mišljenju, neki članovi smatraju kako bi trebalo naći način kako ublažiti veliku razliku između stava stranke i predsjedničkog kandidata.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 19.11.09. 09:05

normalno da če podržati a onog josipiča treba u govna bio bi glavni a dela protiv države


registracija
6/10/09

pfefer, 19.11.09. 09:07

ovj josipič je isti mesić treba obojicu u sibir zajedno sa vidoševičem


registracija
8/7/09

bankar, 19.11.09. 12:04

koji je kreten ovaj milanović ja bi se bar sramio svojih glupih poteza


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika