19.11.2009. / 15:40

Autor: Totalsport

Hamilton zarađuje 15, Button sedam milijuna funti

Potpisom Jensona Buttona za McLarenovu F1 momčad oformljen je tim kakvu povijest prestižnog automobilističkog natjecanja ne pamti

Jenson ButtonJenson ButtonPotpisom Jensona Buttona za McLarenovu F1 momčad oformljen je tim kakvu povijest prestižnog automobilističkog natjecanja ne pamti.

Nikada se nije dogodilo da u jednoj momčadi voze dva posljednja svjetska prvaka, a dolaskom Buttona, koji je na tronu naslijedio Lewisa Hamiltona upravo se to dogodilo. Također, britanska će momčad u svojim redovima sada imati dva domaća dečka što se ne pamti još od 1948. godine kada su za tim iz Wokinga vozili Graham Hill i Jim Clark.

Ono što upada u oči kada je riječ o britanskom dvojcu u britanskoj momčadi jest razlika u primanjima.

Naime, Hamilton je tu mnogo uspješniji s plaćom od 15 milijuna funti godišnje, odnosno čak i dvostruko više no što će Button prihodovati za svoju vjernost “srebrnim strijelama”.

Ipak, sa zaradom od sedam milijuna funti Button je poduplao primanja s obzirom na prošlu sezonu u momčadi Brawn GP-a, kojoj je pomogao doći i do konstruktorskog naslova.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika