10.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

POVRATAK HRVOJA PETRAČA

PETRAČ PORUČIO ORTYNSKOM: NIJE SRAMOTA OTIĆI KOD DOKTORA, JA ĆU MU PLATITI PSIHIJATRA

PETRAČ TVRDI DA NIJE BIO U SUKOBU SA SLIŠKOM

Kontroverzni zagrebački poduzetnik Hrvoje Petrač u utorak je na konferenciji za novinare govorio o jučerašnjem četverosatnom obavijesnom razgovoru u kriminalističkoj policiji. Za njim je bila raspisana interna policijska tjeralica jer se godinu dana nije odazvao na obavijesni razgovor. Policajce je zanimao Petračev odnos ‘’kraljem poker automata’’ Vjekom Sliškom i njegova saznanja u vezi Sliškove llikvidacije.
‘’Vjeku Sliška sam vidio dva puta u životu. Prvi put u restoranu Hipodrom u 12-om mjesecu 1999. kada smo se na njegov zahtjev upoznali. Drugi puta sreli smo se u pizzeriji Zadar, također na njegov zahtjev. Sliško mi nikada nije prijetio i između nas dvojice nije bilo nikakvog sukoba. Sukob su izmislili mediji Europa press holdinga, a izmišljotina je i da je naš sastanak na Cvjetnom trgu osiguravala specijalna policija.’’
Demantirao je i navode u medijima koji ga povezuju sa Markom Nikolićem, optuženim za organizaciju Sliškova ubojstva.
‘’ Sa Nikolićem sam se nakratko poslovno sastao jer mi je želio prodati svoj udio cementare u Podsusedu. Zanimao me je taj prostor, pa mi je on donio knjigu dioničara te tvrtke. Taj smo razgovor obavili u automobilu, kada nas je legitimirala policija.’’
Bivšeg državnog odvjetnika Radovana Ortynskog je optužio da je zlorabio položaj i medijima dostavio policijske transkripte njegovih razgovora.
‘’Nije sramota otići kod doktora, ako treba ja ću mu platiti psihijatra’’ – poručio je Petrač Ortynskom, rekavši da ga mediji proganjaju bez ikakvih dokaza i uništavaju mu posao u Hrvatskoj, pa je prisiljen raditi u inozemstvu. Spomenuti transkripti su nedavno objavljeni u Nedjeljnom telegrafu, a Petrač tvrdi da ih je Europa press holding posredno prodao ovom beogradskom tjedniku. Nedeljni telegraf je dio medijske kuće Politika, u kojoj Nino Pavić, vlasnik EPH, ima četvrtinu udjela.
Transkripti dovode Petrača u vezu sa krijumčarenjem cigaretama u Libiji.
‘’Postoje dvije vrste posla s cigaretama; legalna i ilegalna’’- rekao je Petrač. ‘’Ja se nikada nisam bavio ilegalnim poslom s cigaretama. Kontejneri koji su ‘’pali’’ u Libiji tamo su legalno uvoženi, ali su zbog kašnjenja nekih dozvola bili vraćeni na brod. Nakon tri dana, kada su potvrđene dozvole, cigarete su isporučene’’.
Svoje jednogodišnje izbivanje iz Hrvatske Petrač je objasnio liječenjem u Turskoj, gdje mu se obnovila akutna upala gušterače, koju je prvi puta zaliječio još prije 15 godina.
Narednih dana bi se trebao pojaviti na glavnoj raspravi suda u Novom Marofu, gdje mu se sudi zbog iznude, a za obavijesni razgovor s njim je zainteresiran i USKOK.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika