19.11.2009. / 16:30

Autor: Totalsport

Šimunić demantira Bild: Krivo su me shvatili, nisam patio od teške depresije

U izjavi danoj njemačkome sportskom magazinu Kickeru Josip Šimunić demantirao je da je patio od težeg oblika depresije, kao što je pisao Kickeru konkurentski Sport Bild

Josip ŠimunićJosip ŠimunićU izjavi danoj njemačkome sportskom magazinu Kickeru Josip Šimunić demantirao je da je patio od težeg oblika depresije, kao što je pisao Kickeru konkurentski Sport Bild.

- Moje su izjave sasvim pogrešno interpretirane. Zapravo sam samo htio generalno naznačiti da profesionalni sportaši ponekad mogu imati ozbiljnih problema s podnošenjem golemog pritiska – naglasio je 31-godišnji hrvatski reprezentativac u izjavi za Kicker.

Kicker se također pozabavio Šimunićevom integracijom u momčad Hoffenheima, koju je ove sezone pojačao nakon deset sezona boravka u Herthi uz odštetu od sedam milijuna eura.

- Nisam niti očekivao da se u potpunosti uklopi nakon samo tri mjeseca – izjavio je trener momčadi Ralf Rangnick uoči subotnjeg gostovanja kod Kölna u 13. kolu Bundeslige.

Trener Hrvatu zapravo najviše zamjera odigravanje riskantnih kratkih i dijagonalnih dodavanja u prostoru pred vlastitim 16-ercem, te od Šimunića, kao i od ostalih stopera, traži da čim prije proslijedi loptu prema naprijed.

- Da, moram igrati brže – priznao je Šimunić.

O hrvatskom stoperu pohvalno su se izrazili suigrači, Marvin Compper (24) i Timo Hildebrand:

- Njegova je nazočnost na travnjaku sjajna za moj razvoj – izjavio je stoper, dok je golman dodao:

- Šimunić nam je donio brutalnu stabilnost u našu igru.

Od Hoffenheimove obrane (11 primljenih golova) bolje su samo one vodećeg Bayera (8), Werdera (10) i Bayerna (10). Šimunića, međutim, više frustrira njegov učinak u napadu.

- Obzirom na moje mogućnosti u skoku, morao bih po sezoni zabijati barem tri ili četiri gola – izjavio je samokritično.

U dosadašnjem je 241 bundesligaškom nastupu zabio, međutim, sve skupa tri gola.

Vezane vijesti

Prvo pojačanje Liverpoola Islanđanin Sigurdsson

Prvo pojačanje Liverpoola Islanđanin Sigurdsson

Islandski nogometaš Hoffenheima Gylfi Sigurdsson proljetni dio sezone impresionirao je na posudbi u Swanseeju pod palicom sadašnjeg menadžera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika