19.11.2009. / 17:30

Autor: Totalsport

Navijač mora Danskom savezu platiti 135.000 eura

Zbog incidenta kojeg je priredio tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP između Danske i Švedske, danski će navijač Ronni Noervig morati platiti 135.000 eura

Napad navijača Danske na suca Herberta FandelaNapad navijača Danske na suca Herberta FandelaZbog incidenta kojeg je priredio tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP između Danske i Švedske, danski će navijač Ronni Noervig morati platiti 135.000 eura.

Odlučio je tako sud u Kopenhagenu na kojem se vodio spor zbog budalaštine dotičnog navijača nakon čijeg je napada na njemačkog suca Herberta Fandela Švedskoj udijeljena 3-0 pobjeda, a Danskoj kazna zabrane igranja na nacionalnom stadionu u Kopenhagenu.

Upravo je to bio i razlog zbog kojeg je Danski nogometni savez podigao optužnicu u kojoj se teretilo tada vidno alkoholiziranog Noerviga i od njega potraživalo 230.000 eura.

Podsjetimo, Noervig je u lipnju 2007. godine utrčao u travnjak i udario suca koji je dosudio najstrožu kaznu u korist švedske reprezentacije pri rezultatu 3-3 u završnoj fazi utakmice.

Sud je kaznu smanjio prebacivši dio krivice i na organizatora koji svoj posao nije dobro obavio.

Vezane vijesti

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika