19.11.2009. / 17:50

Autor: Totalsport

IAAF: Semenya smije zadržati zlatnu medalju

Caster Semenya zadržava medalju i sve ostale počasti svjetske atletske prvakinje nakon što su u Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF) procijenili da je nevina

Caster SemenyCaster SemenyCaster Semenya zadržava medalju i sve ostale počasti svjetske atletske prvakinje nakon što su u Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF) procijenili da je nevina.

Objavili su tu informaciju iz južnoafričkog Ministarstva sporta, nakon što su iz IAAF-a u srijedu obznanili da neće izlaziti u javnost s rezultatima testiranja spola 18-godišnje južnoafričke srednjeprugašice, koja je pomela konkurenciju na SP-u u Berlinu u utrci na 800 metara.

Osim zlatne medalje, Semenyi ostaje vrijediti postignuto vrijeme, a smije zadržati i novčanu nagradu. Rezultat je to sporazuma Semenyinih i IAAF-ovih odvjetnika. Zaključak je da ona sama nije počinila nikakav prijestup.

Na inzistiranje južnoafričkih institucija civilnog društva da se IAAF mora bezuvjetno ispričati mladoj srednjeprugašici, krovna je organizacija priopćila:

“Duboko smo ražalošćeni činjenicom što se informacija interne i povjerljive prirode uopće pojavila u javnosti. IAAF je siguran da je nitko od njegovih članova nije pustio u javnost.”

Iz Ministarstva sporta su na kraju objavili da će Caster sama odlučiti hoće li nastaviti karijeru:

“Implikacije znanstvenih nalaza na Casterinu slučaju bit će joj dane na uvid i ona će nakon toga sama donijeti odluku o vlastitoj budućnosti. Što god odluči, na nama je da to poštujemo”, priopćili su iz Ministarstva, ma što to značilo.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika