20.11.2009. / 01:49

Autor: Totalsport

Sudac Hansson “dočekan na nož” u domaćem tisku

Sudac uzvratne utakmice dokvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. između Francuske i Irske Martin Hansson doživio je oštre kritike u medijima diljem svijeta, pa tako i u vlastitoj domovini Švedskoj

Martin Hansson i Raymond DomenechMartin Hansson i Raymond DomenechSudac uzvratne utakmice dokvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. između Francuske i Irske Martin Hansson doživio je oštre kritike u medijima diljem svijeta, pa tako i u vlastitoj domovini Švedskoj.

Tako švedski dnevnik Aftonbladet poručuje švedskoj trojci koja je sudila dvoboj da se "treba sramiti".

"Postoji negdje oko 80 milijuna Iraca diljem svijeta i garantiramo da se danas osjećaju prilično loše. Ali iskreno se nadamo da se trojica Šveđana osjećaju još lošije. Oni su Martin Hansson i njegovi pomoćnici Stefan Wittberg i Fredrik Nilsson", piše Aftonbladet uz zaključak:

"Irska tako neće igrati sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu i pretpostavljamo da je i Hanssonova sudačka ekipa izgubila pravo na arbitriranje velikih međunarodnih utakmica. Sve ostalo bila bi velika uvreda irskoj naciji".

Podsjetimo, Francuska je u srijedu izborila plasman na SP izjednačivši na 1-1 protiv Irske u Parizu golom Gallasa u 103. minuti igre, u prvom produžetku. Stoper Arsenala zabio je na asistenciju Thierryja Henryja, koji si je prije toga loptu čak dvostrukom reakcijom šake primirio da mu ne pobjegne u gol-aut. Henryjevo igranje rukom ostalo je nezamijećeno od strane švedskih arbitara.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika