20.11.2009. / 09:47

Autor: Hina

Maoisti u Indiji izbacili vlak iz tračnica i ubili dva putnika

Dvadeset od 29 indijskih država, a posebice države Jharkhand i Orissa suočene su od 1967. s maoističkom pobunom, koja postaje sve nasilnija

Foto: ReutersFoto: ReutersDvije su osobe poginule a skoro 50 ih je ozlijeđeno kad su maoistički pobunjenici na istoku Indije izbacili vlak iz tračnica prenijela je u petak agencija Press trust od India (PTI).

Dva tijela su pronađena u prevrnutom vagonu, a u željezničkoj kompoziciji je bilo i 47 ozlijeđenih putnika, precizirao je ministar zadužen za željeznički prijevoz Mamata Banerjee.

Maoisti su ekslozijom uništili prugu i izazvali iskakanje vlaka iz tračnica. Od deset vagona tog vlaka, šest je iskočilo iz tračnica.

Napad je izveden prije održavanja lokalnih izbora u državi Jharjhand.

Dvadeset od 29 indijskih država, a posebice države Jharkhand i Orissa suočene su od 1967. s maoističkom pobunom, koja postaje sve nasilnija.

Indijski premijer Manmohan Singh je nedavno ocijenio da ta pobuna predstavlja najveću prijetnju za sigurnost zemlje, a snage sigurnosti su najavile da pripremaju veliku operaciju protiv između 10.000 i 20.000 "crvenih terorista".

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika