20.11.2009. / 11:38

Autor: Nacionalova redakcija

Protiv arbitraže: Ispred Sabora zapalio svijeću, priveden na razgovor pa pušten

Vladimir Gredelj, odvjetnik građanske inicijativa "More je kopno" rekao nam je da građani imaju pravo odlučivati o inicijativi koja je demokratska i proeuropska. "Nismo protiv vlasti, nego za to da narod za sada suspendira vlast, koju ne zanima što narod misli", poručuje Gredelj.

Aktivisti udruge 'More je kopno'; PixellAktivisti udruge 'More je kopno'; PixellI dok saborski zastupnici raspravljaju o Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, ispred zgrade Sabora jutros se odvila prava drama. Barem što se tiče Građanske inicijative "More je kopno" i čelnika Mate Knezovića. Kako nam je rekao njegov odvjetnik Vladimir Gredelj, Knezović je u ime Organizacijskog odbora Građanske inicijative "More je Kopno" došao jutros na Markov trg sa svijećom i napravio nekoliko krugova oko Sabora. Potom je svijeću ostavio pred ulaznim vratima, što je isprovociralo sigurnosnu službu. Knezović je to učinio u znak protesta prema prihvaćanju Zakona o ratifikaciji Sporazuma o arbitraži između Hrvatske i Slovenije.

Knezović nije uhićen, zadržan je na razgovoru i ubrzo pušten

Suprotno pisanju pojedinih medija, Knezović nije uhićen, već je zadržan na razgovoru u prostorijama Sabora. "Nakon 20-tak minuta natezanja, promišljanja hoće li ga predati policiji ili ne, čelnik spomenute inicijative je pušten. Nakon što je obavijestio svog odvjetnika i HHO da je zadržan protivno svojoj volji, razgovor je završio", otkriva nam Gredelj.

"Građani imaju pravo odlučivati o inicijativi koja je demokratska i proeuropska. Nismo protiv vlasti, nego za to da narod za sada suspendira vlast, koju ne zanima što narod misli. Ako su Slovenci mogli raspisati savjetodavni referendum koji nije odlučujući, ali tamošnjim vlastima daje do znanja što narod misli, onda su to mogle učiniti i naše vlasti", poručuje Gredelj.

Građanska inicijativa "More je kopno" ranije je pozvala Vladu da iz saborske procedure povuče sporni zakon, a prikupljaju se i potpisi za obvezujući referendum o arbitraži. (Ana Smrečki)

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika