20.11.2009. / 12:26

Autor: Hina

Dell s 54 posto nižom dobiti u trećem tromjesečju

"Iako će veće kupnje novih osobnih računala uslijediti tek u idućoj fiskalnoj godini, uočavamo pozitivne naznake obnavljanja dijela potražnje", kazao je Gladden

Brian Gladden Brian Gladden Treći najveći svjetski proizvođač osobnih računala Dell u trećem je tromjesečju poslovao s 54 posto nižom dobiti u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, zbog slabijih od očekivanja prihoda, navodi se u priopćenju kompanije.

Neto dobit Della u navedenom je tromjesečju iznosila 337 milijuna dolara. Istodobno, prihodi su smanjeni za 15 posto prema istom razdoblju godine ranije i iznosili su 12,9 milijardi dolara, kaže se dalje u priopćenju.

S obzirom da se uvelike oslanja na prodaju osobnih računala kompanijama, prihode Della snažno je pogodila smanjena potrošnja kompanija zbog globalne gospodarske krize.

Očekuju bolje rezultate do kraja godine

Tvrtka nije iznijela prognoze za ključnu prazničnu sezonu u četvrtom tromjesečju ali ipak očekuje bolje prihode nego u trećem tromjesečju, ističući naznake sezonskog poboljšanja potrošnje.

Financijski direktor Della Brian Gladden ukazuje na naznake poboljšanja potrošnje komercijalnih klijenata, koji čine 80 posto ukupnih tvrtkinih prihoda.

"Iako će veće kupnje novih osobnih računala uslijediti tek u idućoj fiskalnoj godini, uočavamo pozitivne naznake obnavljanja dijela potražnje", kazao je.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika