20.11.2009. / 14:45

Autor: Totalsport

Galliani: Leonardo može dostići Capellove rezultate

Dopredsjednik talijanskog nogometnog giganta Milana Adriano Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport nahvalio je trenera momčadi Leonarda

LeonardoLeonardoDopredsjednik talijanskog nogometnog giganta Milana Adriano Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport nahvalio je trenera momčadi Leonarda.

Brazilski stručnjak preuzeo je klupu momčadi početkom sezone, a nakon neuvjerljivog starta Milan je u zadnje vrijeme zaredao sa pobjedama i kvalitetnim igrama (13 bodova iz zadnjih pet utakmica u Seriji A).

Renesansi u igri Milan može ponajviše zahvaliti novoj formaciji 4-2-3-1, koja mu je i donijela skok na treće mjesto ljestvice.

- Momčad sada igra prekrasno i moramo nastaviti ovim putem. Ovim putem komplimentiram Leonardu na novoj formaciji koju volim zvati 4-2-plus fantazija. Milan sada maksimalno koristi karakteristike svojih ofenzivnih igrača - rekao je Galliani.

Aktualni engleski izbornik Fabio Capello vodio je Milan do četiri naslova u Seriji A tijekom svog prvog mandata u klubu između 1991. i 1996., a Galliani povlači paralelu između njega i Leonarda.

- Leonardo ide Capellovim stopama. Obojica su bili klupski direktori i uprava se odlučila kockati s njima, bez obzira na činjenicu da su bili debitanti i na veliki skepticizam koji se pojavljivao oko takvog poteza. Leu želim da osvoji još i više naslova od Capella i da preuzme brazilsku reprezentaciju u budućnosti.

Vezane vijesti

Montolivo i Traore potpisali za Milan

Montolivo i Traore potpisali za Milan

Talijanski nogometni doprvak Milan potvrdio je u četvrtak da je u svoje redove doveo dvojicu veznjaka: Ricarda Montoliva (27) iz Fiorentine i Bakayea… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika