20.11.2009. / 13:22

Autor: Hina

MOL planira kapitalna ulaganja od 357 milijardi forinti u 2010.

U segmentu proizvodnje i istraživanja MOL planira usmjeriti kapitalne investicije na razvoj istraživačkog bloka Hajan u Siriji, te na razvoj bušotina u matičnoj Mađarskoj i Rusiji, te u hrvatskom podmorju

Zsolt HernadiZsolt HernadiMađarska naftna i plinska kompanija MOL izvijestila je da planira kapitalna ulaganja u idućoj godini u visini 357 milijardi mađarskih forinti (1,98 milijardi dolara).

Planirani iznos još treba odobriti upravni odbor MOL-a na sastanku sredinom prosinca, navodi se u prezentaciji objavljenoj na internetskoj stranici mađarske komapanije.

Proračun za kapitalne investicije ipak je i dalje pod strogom kontrolom zbog recesije u gospodarstvu, ističe se dalje u prezentaciji.

Kapitalne investicije usmjerene u istraživanje

U segmentu proizvodnje i istraživanja MOL planira usmjeriti kapitalne investicije na razvoj istraživačkog bloka Hajan u Siriji, te na razvoj bušotina u matičnoj Mađarskoj i Rusiji, te u hrvatskom podmorju.

U sektoru rafinerijske obrade i marketinga ulaganja će biti usmjerena ponajprije na poboljšanje rafinerijske djelatnosti u hrvatskoj Ini i talijanskoj rafineriji u Mantovi. U Hrvatskoj MOL još planira ulagati u tranzitne veze u segmentu plina i električne energije.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika